Gaminimo laikas: 30 minučių
Greitai ir paprastai pagaminamas, bet LABAI gardus spagečių patiekalas pietums ar vakarienei!
Lengviau ir būti negali – viską gaminu vienoje keptuvėje. Mažiau nešvarių indų, mažiau darbo – daugiau laiko kitiems užsiėmimams 😉.
Jei mėgstate makaronus būtinai pasigaminkite ir paragaukite, o makaronai nebūtinai turi būti spagečiai – sraigteliai, kriauklelės ir kt. tinka puikiai😊.
Reikės:
~500g maltos mėsos
Morkos
Svogūno
3 skiltelių česnako
Aliejaus
Druskos
Pipirų
Paprikos miltelių
3 šaukštų pomidorų padažo
400g spagečių (tinka ir kitokie makaronai)
800ml vandens
2 šaukštų parmezano
Saujelės šviežių petražolių
Kaip gaminti:
Didesnę morką sutarkuoju burokine tarka.
Vieną didesnį svogūną supjaustau nedideliais kubeliais.
Susmulkinu 3 skilteles česnako.
Į įkaitintą keptuvę pilu šiek tiek aliejaus.
Į keptuvę su aliejumi verčiu smulkintas daržoves.
Vis pamaišydama kepinu apie 3min ant didesnės ugnies.
Tuomet į keptuvę verčiu ~500g maltos mėsos, beriu druskos, pipirų, paprikos miltelių.
Kepinu apie 15min ant vidutinės ugnies – vis pamaišydama.
Tuomet į keptuvę su kepinta mėsa dedu 3 šaukštus pomidorų padažo – sumaišau.
400g spagečių (ar kitokios rūšies makaronų) dedu į keptuvę prie mėsos.
Pilu 800ml vandens.
Beriu dar šiek tiek druskos (pagal skonį – man užteko maždaug 0,5a/š).
Uždengiu keptuvę dangčiu ir kaitinu ant didesnės ugnies, kol užvirs.
Kai pradeda “burbuliuoti”, ugnį sumažinu. Makaronus panardinu į skystį, dangtį uždengiu ir kaitinu 6min ant vidutinės ugnies.
Po 6min makaronai jau suminkštėjo, sumaišau juos su mėsa (patogiausia tai daryti virtuvinėmis žnyplėmis, bet mentelė ar šaukštas tinka puikiai) 😉.
Uždengiu dangtį, ugnį dar labiau sumažinu ir kaitinu apie 4-5min, kol makaronai išvirs ir neliks skysčio.
Po 4-5min makaronai bus išvirę – virimo laikas priklauso nuo makaronų rūšies.
Tuomet ant makaronų beriu 2 šaukštus tarkuoto parmezano.
Dar saują smulkintų šviežių petražolių.
Patiekalas pagamintas – užtrukau apie 30min 👍.
Greitai ir labai skaniai!!!
Skanaus 😉