Virtiniai su varškės įdaru

Labai skanūs virtiniai su varške 😉
Įdarui galima naudoti ne tik varškę, bet ir bulves, grybus, daržoves ar mėsą 😉
Iš pasiruoštos tešlos sulipdžiau 33 virtinius. Pusę viriau iš karto, kitus dėjau į šaldymo kamerą.

Ingredientai

Reikės:

Tešlai reikės:

  • 200ml vandens
  • 30ml aliejaus
  • 1 kiaušinio + kiaušinio baltymo
  • druskos
  • ~500g miltų

Įdarui reikės:

  • 200g varškės 9%
  • kiaušinio trynio
  • druskos

Kaip gaminti:

Įdarui:

Į dubenį dedu 200g varškės, kiaušinio trynį, šiek tiek druskos – viską gerai sumaišau šakute.

Įdaras paruoštas!

Į didesnį dubenį pilu 200ml vandens, 30ml aliejaus, beriu druskos, įmušu kiaušinį ir dedu baltymą likusį nuo įdaro – viską gerai sumaišau.

Maišydama per kelis kartus supilu 500g miltų.

Kuomet pasidaro sunku maišyti šakute, tešlą verčiu ant stalo, beriu šiek tiek miltų ir užminkau tešlą.

Beriu ant stalo miltų iš tešlos iškočioju didelį ~55x35cm dydžio lakštą.

Stikline (8cm skersmuo) išspaudžiu apvalius blynelius.

Ant kiekvieno blynelio dedu po šaukštelį varškės įdaro.

Miltuotomis rankomis lipdau virtinukus: blynelį lenkiu pusiau uždarydama įdarą viduje, suspaudžiu kraštus, suspaustą kraštelį lenkiant mažomis klostelėmis suformuoju banguotą kraštelį (nebūtina).

Taip paruošiu visus virtinius – man pavyko sulipdyti 33vnt.

Dedu virtinius į verdantį pasūdytą vandenį – verdu ~ 3min.

Išvirusius virtinukus dedu į didesnę lėkštę ir pabarstau smulkintais krapais, patiekiau su grietine 😉

Skanaus!!!

 

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Taip pat gali patikti