Gaminimo laikas: 15 minučių be marinavimo ir kepimo
Vištienos iešmeliai šventei ir kasdienai – pietums ir vakarienei😉.
Svarbiausia greitai ir labai lengvai pagaminami, o skonis nuostabus!
Kepti galima tiek orkaitėje, tiek ant grilio😊.
Jei mėgstate vištiena – būtinai paragaukite…
Reikės:
1 kg vištienos filė
200g paprikos
100g svogūnų
100g vynuogių be kauliukų
1 šaukštelio medaus
0,5 citrinos sulčių
4 šaukštų alyvuogių aliejaus
3 skiltelių česnako
Pipirų
1 šaukštelio druskos
1 šaukštelio paprikos miltelių
2 šaukštelių petražolių
Saujelės šviežių petražolių
Kaip gaminti:
1kg vištienos filė nuplaunu, nusausinu ir supjaustau maždaug 3x3cm dydžio gabalėliais.
Supjaustytą vištieną verčiu į dubenį.
Nuplaunu papriką ~200g, išvalau sėklas ir supjaustau nedideliais gabalėliais (gabalėliai panašaus dydžio kaip vištiena). Pjaustyta paprika keliauja į dubenį prie vištienos.
2 nedidelius svogūnus (100g) pjaunu į keturias dalis ir dedu į bendrą dubenį.
100g vynuogių be kauliukų nuplaunu, nuimu nuo šakelių ir sudedu į kompaniją prie vištienos, paprikos, svogūnų.
Imu mažesnį dubenėlį – paruošiu padažą 🙂.
Į dubenėlį dedu šaukštelį medaus.
Pilu šviežiai spaustų 0,5 citrinos sulčių.
Maišau, kol medus ištirps.
Tuomet pilu 4 šaukštus alyvuogių aliejaus.
Susmulkinu 3 skilteles česnako ir dedu į padažo dubenėlį.
Beriu pipirų, arbatinį šaukštelį druskos, šaukštelį paprikos miltelių, 2 šaukštelius džiovintų petražolių.
Viską gerai sumaišau – padažas paruoštas.
Paruoštą padažą pilu ant pjaustytų daržovių ir vištienos.
Vištieną, daržoves, padažą gerai sumaišau, kad mėsa ir daržovės susimaišytų su padažu.
Dubenį uždengiu maistine plėvele ir palieku ~2val marinuotis.
Po dviejų valandų vištieną ir daržoves veriu ant medinių iešmelių. Tikrai galima marinuoti ilgiau ar šiek tiek trumpiau, bet aš neturėjau laiko 😉.
Suvertus iešmelius dedu į kepimo popieriumi išklotą kepimo skardą.
Šaunu kepimo skardą į įkaitintą 190C orkaitę, kepsiu ~40min viršus apačia be vėjelio. Likus 10min iki kepimo pabaigos galima įjungti grilio iš viršaus funkciją (jei tokią turite), bet nebūtinai.
Taip paruoštus iešmelius drąsiai galima kepti lauke ant žarijų, nes šis marinatas tiesiog tobulas vištienai ir daržovėm!!!
Na, o aš – traukiu lauk iš orkaitės iškepusius vištienos iešmelius, apibarstau juos šviežiomis smulkintomis petražolėmis ir kviečiu šeimyną prie stalo 😊…
Bet ir kviesti nereikia, nes gardus kepamų iešmelių kvapas pats visus sukvietė virtuvėn 😀.
Skanaukite!!!
Skanaus…