Gaminimo laikas: 30 minučių
Štai ji minkšta, sultinga vištienos krūtinėlė su puikiu česnakiniu grietinėlės padažu…
Pagaminama greitai ir visai paprastai, o skonis – tobulas 😉!!!
Neieškokite kitų vištienos filė receptų – šis geriausias 😊.
Reikės:
~1kg vištienos filė
200g pomidorų
200ml grietinėlės (35% – galima liesesnės)
100ml vandens
10g sviesto
100g svogūno
4-5 skiltelių česnako
Druskos
Pipirų
1 šaukštelio čiobrelių
Aliejaus kepimui
Petražolių
Kaip gaminti:
~1kg vištienos filė gabalėlių dedu ant lentelės.
Aštriu peiliu įpjaunu mėsos paviršių skersai ir išilgai – rombais. Giliai pjauti nereikia.
Pabarstau druska ir pipirais įpjautą filė pusę.
Įtrinu prieskonius į mėsą.
Filė gabalėlius apverčiu ir vėl beriu druskos ir pipirų.
Smulkiais kubeliais supjaustau 100g svogūnų.
Susmulkinu 4-5 skilteles česnakų.
200g pomidorų (geriau mažų ar vyšninių) supjaustau nedidelėmis skiltelėmis.
Pomidorus, svogūnus ir česnakus dedu į šalį, jų prireiks vėliau.
Į įkaitintą keptuvę pilu aliejaus.
Dedu vištienos filė į įkaitintą keptuvę – įpjovimais žemyn.
Kepu 3-4min ant didesnės ugnies, kol gražiai apskrus.
Tuomet filė gabalėlius apverčiu ir kepu kitą pusę 3-4min.
Apkepusią vištieną perkeliu į lėkštę.
Į tą pačią keptuvę, kurioje kepė vištiena, dedu gabalėlį ~10g sviesto.
Kuomet sviestas išsilydo, verčiu kubeliais pjaustytus svogūnus ir smulkintą česnaką.
Kepinu ~3min, vis pamaišydama ant vidutinės ugnies, kol svogūnai apkeps ir taps gelsvos spalvos.
Prie svogūnų pilu 200ml grietinėlės (naudojau 35%, bet tinka ir liesesnė).
Ir 100ml vandens, jei naudosite liesesnę grietinėlę, vandens pilkite mažiau.
Į grietinėlės padažą verčiu pjaustytus pomidorus.
Beriu druskos, pipirų, 1 šaukštelį šviežio čiobrelio lapelių (tinka ir džiovintas).
Viską sumaišau.
Apkeptus vištienos filė gabalėlius įkomponuoju į keptuvėje esantį grietinėlės padažą.
Vištieną gerai sulaistau grietinėlės padažu.
Palaukiu , kol padažas pradės burbuliuoti.
Kai padažas pradeda virti, ugnį sumažinu.
Uždengiu dangtį ir troškinu ~10-15min ant silpnos ugnies.
Po 10-15min vištienos filė paruošta!!!
Ant paruoštos vištienos beriu saują smulkintų šviežių petražolių.
Skaniausia, sultingiausia, gražiausia (skonio reikalas aišku 😀) – paruošta!!!
Dedu gabalėlį vištienos į lėkštę – gausiai užpilu česnakiniu grietinėlės padažu su pomidoriukais. Uiii kaip nekantrauju paragauti!!!
Su virtais ryžiais ir šviežių daržovių salotomis – tikras gardumynas…
Paragaukite ir patys tuo įsitikinsite 😉.
Skanaus!!!