Vištienos filė su grietinėle

Gaminimo laikas: 30 minučių

Štai ji minkšta, sultinga vištienos krūtinėlė su puikiu česnakiniu grietinėlės padažu…

Pagaminama greitai ir visai paprastai, o skonis – tobulas 😉!!!

Neieškokite kitų vištienos filė receptų – šis geriausias 😊.

Ingredientai

Reikės:

~1kg vištienos filė

200g pomidorų

200ml grietinėlės (35% – galima liesesnės)

100ml vandens

10g sviesto

100g svogūno

4-5 skiltelių česnako

Druskos

Pipirų

1 šaukštelio čiobrelių

Aliejaus kepimui

Petražolių

Kaip gaminti:

~1kg vištienos filė gabalėlių dedu ant lentelės.

Aštriu peiliu įpjaunu mėsos paviršių skersai ir išilgai – rombais. Giliai pjauti nereikia.

Pabarstau druska ir pipirais įpjautą filė pusę.

Įtrinu prieskonius į mėsą.

Filė gabalėlius apverčiu ir vėl beriu druskos ir pipirų.

Smulkiais kubeliais supjaustau 100g svogūnų.

Susmulkinu 4-5 skilteles česnakų.

200g pomidorų (geriau mažų ar vyšninių) supjaustau nedidelėmis skiltelėmis.

Pomidorus, svogūnus ir česnakus dedu į šalį, jų prireiks vėliau.

Į įkaitintą keptuvę pilu aliejaus.

Dedu vištienos filė į įkaitintą keptuvę – įpjovimais žemyn.

Kepu 3-4min ant didesnės ugnies, kol gražiai apskrus.

Tuomet filė gabalėlius apverčiu ir kepu kitą pusę 3-4min.

Apkepusią vištieną perkeliu į lėkštę.

Į tą pačią keptuvę, kurioje kepė vištiena, dedu gabalėlį ~10g sviesto.

Kuomet sviestas išsilydo, verčiu kubeliais pjaustytus svogūnus ir smulkintą česnaką.

Kepinu ~3min, vis pamaišydama ant vidutinės ugnies, kol svogūnai apkeps ir taps gelsvos spalvos.

Prie svogūnų pilu 200ml grietinėlės (naudojau 35%, bet tinka ir liesesnė).

Ir 100ml vandens, jei naudosite liesesnę grietinėlę, vandens pilkite mažiau.

Į grietinėlės padažą verčiu pjaustytus pomidorus.

Beriu druskos, pipirų, 1 šaukštelį šviežio čiobrelio lapelių (tinka ir džiovintas).

Viską sumaišau.

Apkeptus vištienos filė gabalėlius įkomponuoju į keptuvėje esantį grietinėlės padažą.

Vištieną gerai sulaistau grietinėlės padažu.

Palaukiu , kol padažas pradės burbuliuoti.

Kai padažas pradeda virti, ugnį sumažinu.

Uždengiu dangtį ir troškinu ~10-15min ant silpnos ugnies.

Po 10-15min vištienos filė paruošta!!!

Ant paruoštos vištienos beriu saują smulkintų šviežių petražolių.

Skaniausia, sultingiausia, gražiausia (skonio reikalas aišku 😀) – paruošta!!!

Dedu gabalėlį vištienos į lėkštę – gausiai užpilu česnakiniu grietinėlės padažu su pomidoriukais. Uiii kaip nekantrauju paragauti!!!

Su virtais ryžiais ir šviežių daržovių salotomis – tikras gardumynas…

Paragaukite ir patys tuo įsitikinsite 😉.

Skanaus!!!

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Taip pat gali patikti