Gaminimo laikas: 15min be kepimo

Kam gardžios vakarienės recepto 😉?

Greitai ir lengvai pagaminami, spalvingi ir labai gardūs vištienos filė iešmeliai. Vištienos filė puikiai dera su šonine, paprikos gabalėliais ir pievagrybiais. Iešmeliai kepami orkaitėje, todėl viskas dar paprasčiau 😊…

Ingredientai

Reikės:

~500g vištienos filė

250g plonomis riekelėmis pjaustytos šviežios kiaulienos šoninės

160g paprikos

130g pievagrybių

1 šaukštelio medaus

2 šaukštų obuolių acto

1 šaukšto sojų padažo

2 šaukštų alyvuogių aliejaus

1 šaukšto kečiupo

Druskos

Pipirų

Sezamo sėklų

Medinių iešmelių

Kaip gaminti:

~500g vištienos filė supjaustau nedideliais (maždaug 4x4cm dydžio) gabalėliais.

Vištienos gabalėlius verčiu į dubenį.

Prie vištienos dedu ~250g šviežios plonai pjaustytos kiaulienos šoninės (pirkau jau pjaustytą, bet galima ir namuose supjaustyti aštriu peiliu😉).

~160g papriką (spalva nesvarbu) supjaustau didesniais gabalėliais ir verčiu dubenį prie vištienos ir šoninės.

~130g pievagrybių verčiu į bendrą dubenį – didesnius pievagrybius pjaunu pusiau, jei pievagrybiai nedideli pjauti nereikia.

Mažesniame dubenėlyje pagaminsiu marinatą.

Šaukštelį medaus dedu į dubenėlį.

Prie medaus pilu 2 šaukštus obuolių acto – maišau, kol medus ištirps.

Pilu šaukštą sojų padažo, 2 šaukštus alyvuogių aliejaus, dedu 1 šaukštą kečiupo.

Viską gerai sumaišau.

Beriu druskos ~0,5a/š , pipirų – gerai sumaišau.

Paruoštą marinatą užpilu ant mėsos ir daržovių.

Gerai sumaišau, kad marinatas susimaišytų su mėsa, grybais ir paprikos gabalėliais. Man patogiausia maišyti rankomis 😊.

Uždengiu dubenį maistine plėvele ir palieku marinuoti apie 1val (galima ir ilgiau).

Ant medinių iešmelių suversiu visus marinuotus “reikalus”. Šoninės riekeles sulankstau prieš verdama ant iešmelio – jos taip skaniau apkeps 😉.

Suvertus iešmelius (man pavyko suverti 6) dedu į kepimo popieriumi išklotą kepimo skardą.

Apibarstau sezamo sėklomis.

Kepsiu įkaitintoje 200C orkaitėje ~30min – viršus apačia be vėjelio.

Iškepusius, gražiai apskrudusius iešmelius valgėme su virtais ryžiais ir šviežių daržovių salotomis.

Buvo labai labai gardu…

Skanaus!

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Taip pat gali patikti