Gaminimo laikas: 10 minučių be kepimo

Minkšti, sultingi, gardūs ir paprastai pagaminami – vištienos filė iešmeliai.  Patiks dideliems ir mažiems, o tiks ne tik pietums ar vakarienei, bet ir ypatingesnei progai 😉.

Ingredientai

Reikės:

400g vištienos filė

2 skiltelės česnako

Paprikos miltelių

Petražolių

Pipirų

Kmynų

Druskos

Vištienos prieskonių be druskos

2 šaukštų graikiško jogurto

Kaip gaminti:

Supjaustau nedideliais gabalėliais 400g (arba daugiau, priklausomai, kiek žmonių norite pamaitinti 😊) vištienos filė (naudojau mažąją vištienos filė, bet puikiai tinka ir didžioji).

Supjaustytą vištieną verčiu į dubenį.

Susmulkinu 2 skilteles česnako ir dedu į dubenį prie vištienos.

Beriu druskos, pipirų, paprikos miltelių, kmynų, džiovintų petražolių, vištienos prieskonių be druskos ir dar galima berti tokių prieskonių, kokius mėgstate 😉.

Dedu 2 šaukštus graikiško jogurto – viską gerai sumaišau ir uždengiu dubenį maistine plėvele.

Vištieną dedu į šaldytuvą ir palieku marinuotis 3val arba ilgiau.

Marinuotus vištienos gabaliukus suveriu ant medinių iešmelių ir dedu į kepimo skardą išklotą kepimo popieriumi.

Šaunu į įkaitintą 200C orkaitę, kepsiu ~20min viršus apačia be vėjelio.

Kol kepa iešmeliai išverdu ryžius ir gaminu morkų salotas:

Burokine tarka į dubenį sutarkuoju 2 didesnes morkas.

Smulkesne tarka sutarkuoju skiltelę česnako – viską sumaišau.

Dedu gerą šaukštą majonezo ir vėl viską sumaišau.

Salotos paruoštos!!!

Iškeptus vištienos iešmelius traukiu lauk iš orkaitės – mmm koks puikus aromatas!!!

Į didesnę lėkštę dedu vištienos iešmelį (vieną ar du), kelis šaukštus virtų ryžių, morkų salotų ir…

Skanaus!!!

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Taip pat gali patikti