Gaminimo laikas: 10 minučių be kepimo
Minkšti, sultingi, gardūs ir paprastai pagaminami – vištienos filė iešmeliai. Patiks dideliems ir mažiems, o tiks ne tik pietums ar vakarienei, bet ir ypatingesnei progai 😉.
Reikės:
400g vištienos filė
2 skiltelės česnako
Paprikos miltelių
Petražolių
Pipirų
Kmynų
Druskos
Vištienos prieskonių be druskos
2 šaukštų graikiško jogurto
Kaip gaminti:
Supjaustau nedideliais gabalėliais 400g (arba daugiau, priklausomai, kiek žmonių norite pamaitinti 😊) vištienos filė (naudojau mažąją vištienos filė, bet puikiai tinka ir didžioji).
Supjaustytą vištieną verčiu į dubenį.
Susmulkinu 2 skilteles česnako ir dedu į dubenį prie vištienos.
Beriu druskos, pipirų, paprikos miltelių, kmynų, džiovintų petražolių, vištienos prieskonių be druskos ir dar galima berti tokių prieskonių, kokius mėgstate 😉.
Dedu 2 šaukštus graikiško jogurto – viską gerai sumaišau ir uždengiu dubenį maistine plėvele.
Vištieną dedu į šaldytuvą ir palieku marinuotis 3val arba ilgiau.
Marinuotus vištienos gabaliukus suveriu ant medinių iešmelių ir dedu į kepimo skardą išklotą kepimo popieriumi.
Šaunu į įkaitintą 200C orkaitę, kepsiu ~20min viršus apačia be vėjelio.
Kol kepa iešmeliai išverdu ryžius ir gaminu morkų salotas:
Burokine tarka į dubenį sutarkuoju 2 didesnes morkas.
Smulkesne tarka sutarkuoju skiltelę česnako – viską sumaišau.
Dedu gerą šaukštą majonezo ir vėl viską sumaišau.
Salotos paruoštos!!!
Iškeptus vištienos iešmelius traukiu lauk iš orkaitės – mmm koks puikus aromatas!!!
Į didesnę lėkštę dedu vištienos iešmelį (vieną ar du), kelis šaukštus virtų ryžių, morkų salotų ir…
Skanaus!!!