Gaminimo laikas: 15min be kepimo ir marinavimo
Labai gardžios, sultingos vištienos juostelės, keptos orkaitėje. Viskas paprastai, greitai ir nesudėtingai!
Vietoj šlaunelių mėsos puikiai tinka vištienos blauzdelės😉.
Reikės:
~1kg vištienos šlaunelių mėsos
Druskos
Pipirų
Paprikos miltelių
Česnako granulių
250g pasukų
Druskos
Pipirų
2 kiaušinių
Kelių lauro lapelių
2 šaukštų miltų
2 šaukštų krakmolo
1 šaukštelio kepimo miltelių
Kaip gaminti:
Juostelėmis (~2-3cm pločio) supjaustau ~1kg vištienos šlaunelių mėsos.
Supjaustytas juosteles išdėlioju ant pjaustymo lentelės.
Ant vištienos beriu druskos, pipirų, paprikos miltelių, česnako granulių.
Į didesnį dubenį pilu 250ml pasukų.
Prie pasukų beriu druskos, pipirų.
Įmušu du kiaušinius – viską gerai sumaišau.
Į gautą masę įmetu kelis lauro lapelius ir vėl sumaišau.
“Marinatas” paruoštas!
Į pasukų “marinatą” keliauja vištienos juostelės.
Mėsos juosteles gerai sumaišau su pasukomis.
Dubenį uždengiu maistine plėvele, palieku marinuotis apie 3val. Dar geriau būtų palikti per naktį ar 24val 😉.
Kuomet vištiena jau gerai įsimarinavusi, galima kepti.
Į dubenį dedu 2 šaukštus miltų, 2 šaukštus krakmolo (bulvių ar kukurūzų), 1 šaukštelį kepimo miltelių – sumaišau.
Apvolioju marinuotas vištienos juosteles miltų-krakmolo-kepimo miltelių mišinyje.
Taip paruoštas juosteles dedu į kepimo popieriumi išklotą kepimo skardą.
Kepsiu įkaitintoje 200C orkaitėje ~40min – viršus apačia be vėjelio.
Iškepusią vištieną patiekiau su saldžiarūgščiu (kinišku) padažu – buvo puikus užkandis!!!
Kuomet gaminau šį patiekalą pietums juosteles patiekiau su ryžiais ir šviežių daržovių salotomis.
Vietoj vištienos šlaunelių mėsos galima kepti vištienos filė ar blauzdeles (tik blauzdeles geriau kepti orkaitėje ant grotelių😉).
Skanaus!