Gaminimo laikas: 30 minučių
Jei vis dar galvojate, ką greitai ir skaniai pagaminti pietums ar vakarienei? Siūlau paragauti vištienos su kario prieskoniais ir grietinėle.
Grietinėlę rinkitės tokio riebumo, kokio norite (su riebesne bus skaniau 😉
Reikės:
~700g vištienos file
3svogūnai
3sk česnako
500ml grietinėlės (naudojau 12%, galima riebesnę)
1a/š kario prieskonių
druskos
pipirų
4 mažosios saldžios paprikos (arba 1 didelė paprika)
Kaip gaminti:
Į prikaistuvį ar nedidelį puodą pilu 500ml grietinėlės (naudojau 12% grietinėlę, bet tikrai tinka ir riebesnė).
Į grietinėlę beriu šaukštelį kario prieskonių – gerai sumaišau.
Dedu grietinėlę į šalį, jos prireiks vėliau.
Į įkaitintą keptuvę pilu šiek tiek aliejaus.
Verčiu 3 pusžiedžiais pjaustytus svogūnus ir 3 smulkintas skilteles česnako.
Vis pamaišydama kepinu ~5min ant vidutinės ugnies.
Nedideliais gabalėliais supjaustau ~700g vištienos filė ir verčiu į keptuvę prie apkeptų svogūnų.
Pamaišydama kepinu ~10min ant vidutinės (kiek didesnės) ugnies.
Tuomet ant vištienos beriu druskos, pipirų.
Verčiu pjaustytas paprikas ~250g. Pasirinkau kelias nedideles spalvotas paprikas, bet tai nebūtina, puikiai tiks ir viena didesnė paprika.
Kepinu dar ~5min ant vidutinės ugnies.
Užpilu grietinėlę su kario prieskoniais – sumaišau. Ir laukiu, kol pradės burbuliuoti 😉.
Tada ugnį sumažinu, uždengiu dangtį, troškinsiu ~10min ant nedidelės ugnies – vis pamaišydama.
Štai ir viskas!!! Patiekalas paruoštas!!!
Patiekiu šį patiekalą su virtais ryžiais ir šviežiomis daržovėmis 😋.
Ir ką galiu pasakyti – BAISIAI skanu, pagaminama greitai ir paprastai… Visiems skubantiems ir mėgstantiems skaniai ir sočiai pavalgyti – tikrai patiks!!!
Skanaus 😊