Vištienos kukuliai su traškia riešutų plutele

Gaminimo laikas: 15min be kepimo

Labai gardūs ir greitai pagaminami vištienos kukuliai su traškia riešutų plutele ir razinomis.

Šie sultingi, netradiciniai maltos vištienos rutuliukai, gali būti puiki vakarienė, pietūs ar net užkandis.
Šiek tiek saldumo suteikiančios razinos, traškumo ir pikantiškumo – kepintų ir sūdytų žemės riešutų plutelė… Valgėme kukulius pietums, todėl prie jų patiekiau ryžių ir šviežių daržovių salotų, bet puikiausiai galima skanauti ir vienus (aš taip ir dariau)😊.
Naudojau maltą vištienos šlaunelių mėsą, bet tikrai tinka ir malta vištienos filė. Čia jau kokią turite, ar kokia labiau patinka 😉

Ingredientai

Reikės:

500g maltos vištienos
Skiltelės česnako
Mažo svogūno
Vištienos prieskonių su druska
Pipirų
Saujos razinų
2 šaukštų džiūvėsėlių
Kiaušinio
200g sūdytų ir kepintų žemės riešutų
Kiaušinio
~50ml vandens
2-3 šaukštų miltų
3-4 šaukštų alyvuogių aliejaus

Kaip gaminti:

Sumalu 500g vištienos šlaunelių mėsos.

Į maltą vištieną smulkesne tarka įtarkuoju skiltelę česnako ir mažą svogūną.

Beriu šaukštelį vištienos prieskonių su druska ir šiek tiek juodųjų pipirų.

Įmetu saują nuplautų razinų, įmušu vieną kiaušinį, beriu 2 šaukštus džiūvėsėlių – viską gerai sumaišau (šauktu ar ranka, kaip patogiau).

Smulkintuvu ar blenderiu susmulkinu ~200g kepintų ir sūdytų žemės riešutų – turi būti smulkūs trupiniai. Susmulkintus riešutus verčiu į dubenėlį.

Rankas sudrėkinu vandeniu ir iš pasiruoštos vištienos masės formuoju 14 vienodo dydžio kamuoliukų. Galima paruošti ir mažesnius ar didesnius – daugiau ar mažiau, bet tuomet stebėkite kepimo laiką.

Į dubenėlį įmušu kiaušinį, pilu 50ml vandens – gerai sumaišau šakute.

Į lėkštę dedu kelis šaukštus miltų.

Ir pristumiu arčiau dubenėlį su susmulkintais riešutais.

Vištienos rutuliukus pavolioju miltuose, kiaušinio plakinyje ir susmulkintuose riešutuose.

Taip paruoštus vištienos kamuoliukus dedu į kepimo skardą išklotą kepimo popieriumi.

Pašlakstau kukulius 3-4 šaukštais alyvuogių aliejaus.

Kepsiu pasiruoštus vištienos rutuliukus įkaitintoje 190C orkaitėje ~ 35-40min – viršus apačia be vėjelio – kepimo laiką stebėkite gali prireikti šiek tiek mažiau, viskas priklauso nuo Jūsų orkaitės ypatybių 😉

Kol kepa kukuliai išvirsiu ryžių ir paruošiu šviežių daržovių salotų.

Iškeptus kukulius dedu į lėkštę, prie jų šiek tiek ryžių – o šviežios daržovės čia labai tiko!

Aš ragavau kukulius ir šaltus, todėl galiu sakyti, kad atvėsę jie taip pat labai skanūs ir gali būti puikus užkandis 😊

Skanaus!!!

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Taip pat gali patikti