Gaminimo laikas: 10 minučių be marinavimo

Skani, sultinga vištiena, kepta ant žarijų – daugelio svajonė 😀…

Kaip tokią pagaminti? Labai paprastai!

Siunčiu jums puikų receptą – viskas greitai ir paprastai, bet tikrai neprastai!!!

Ingredientai

Reikės:

1,5kg vištienos šlaunelių mėsos

150ml kefyro (riebumas nesvarbu)

1 šaukštelio druskos

Šiek tiek pipirų

2 šaukštelių paprikos miltelių

40ml citrinos sulčių

20ml alyvuogių aliejaus

3 skiltelių česnako

1 šaukšto rudojo cukraus

Kaip gaminti:

1,5kg vištienos šlaunelių mėsos supjaustau didesniais gabalėliais (galima mažesniais, kaip labiau patinka).

Pjaustytą mėsą verčiu į dubenį.

Susmulkinu 3 skilteles česnako.

Smulkintas česnakas keliauja prie vištienos.

20ml alyvuogių aliejaus pilu į dubenį su mėsa ir česnakais.

Pilu ~40ml išspaustų citrinos sulčių.

Beriu:

arbatinį šaukštelį druskos,

2 arbatinius šaukštelius raudonosios paprikos miltelių,

šiek tiek pipirų,

1 šaukštą rudojo cukraus.

Pilu 150ml kefyro (naudojau 2,5% riebumo).

Viską gerai sumaišau rankomis ar šaukštu – kaip patogiau 🙂.

Uždengiu dubenį dangčiu.

Marinuoju ~3val ar ilgiau (jei patogu, galima palikti per naktį).

Bet jau po 3val mėsytę galima kepti.

Veriu vištienos gabalėlius ant iešmų ir nešu kepti.

Žarijos jau paruoštos – belieka tik iškepti.

Patikėsiu šį darbą vyrui😉.

O aš marinuosiu svogūnus https://www.maistomegeja.lt/skaniausi-marinuoti-svogunai-prie-saslyku/ išvirsiu ryžių ir pagaminsiu šviežių daržovių salotų https://www.maistomegeja.lt/gaivios-cukiniju-ir-pomidoru-salotos/.

Skanaus iškylautojams 😊!!!

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Taip pat gali patikti