Gaminimo laikas: 10 minučių be marinavimo
Skani, sultinga vištiena, kepta ant žarijų – daugelio svajonė 😀…
Kaip tokią pagaminti? Labai paprastai!
Siunčiu jums puikų receptą – viskas greitai ir paprastai, bet tikrai neprastai!!!
Reikės:
1,5kg vištienos šlaunelių mėsos
150ml kefyro (riebumas nesvarbu)
1 šaukštelio druskos
Šiek tiek pipirų
2 šaukštelių paprikos miltelių
40ml citrinos sulčių
20ml alyvuogių aliejaus
3 skiltelių česnako
1 šaukšto rudojo cukraus
Kaip gaminti:
1,5kg vištienos šlaunelių mėsos supjaustau didesniais gabalėliais (galima mažesniais, kaip labiau patinka).
Pjaustytą mėsą verčiu į dubenį.
Susmulkinu 3 skilteles česnako.
Smulkintas česnakas keliauja prie vištienos.
20ml alyvuogių aliejaus pilu į dubenį su mėsa ir česnakais.
Pilu ~40ml išspaustų citrinos sulčių.
Beriu:
arbatinį šaukštelį druskos,
2 arbatinius šaukštelius raudonosios paprikos miltelių,
šiek tiek pipirų,
1 šaukštą rudojo cukraus.
Pilu 150ml kefyro (naudojau 2,5% riebumo).
Viską gerai sumaišau rankomis ar šaukštu – kaip patogiau 🙂.
Uždengiu dubenį dangčiu.
Marinuoju ~3val ar ilgiau (jei patogu, galima palikti per naktį).
Bet jau po 3val mėsytę galima kepti.
Veriu vištienos gabalėlius ant iešmų ir nešu kepti.
Žarijos jau paruoštos – belieka tik iškepti.
Patikėsiu šį darbą vyrui😉.
O aš marinuosiu svogūnus https://www.maistomegeja.lt/skaniausi-marinuoti-svogunai-prie-saslyku/ išvirsiu ryžių ir pagaminsiu šviežių daržovių salotų https://www.maistomegeja.lt/gaivios-cukiniju-ir-pomidoru-salotos/.
Skanaus iškylautojams 😊!!!