Vištienos širdelių iešmeliai

Gaminimo laikas: 10 minučių be kepimo ir marinavimo

Jei nežinote, ką gaminti iš vištienos širdelių – siūlau jums Labai Labai gardų ir greitai pagaminamą vištienos širdelių patiekalą – vištienos širdelių iešmelius.

Galėčiau valgyti ir kasdien 😉.

Ingredientai

Reikės:

500g vištienos širdelių

8-10 česnako skiltelių

Druskos

Pipirų

2 šaukštai alyvuogių aliejaus

Sauja šviežių petražolių

0,5 šaukštelio paprikos miltelių

1 šaukštas citrinos sulčių

6 medinių iešmelių

3-4 šaukštų maltų džiūvėsėlių

Šiek tiek aliejaus kepimui

Petražolių ir citrinos sulčių (ant iškeptų iešmelių)

Kaip gaminti:

500g vištienos širdelių nuplaunu ir nusausinu.

Nupjaustau širdelių riebaliukus ir visas nereikalingas (nepatinkančias) dalis 😉.

Sutvarkytas širdeles dedu į dubenėlį ar uždaromą indelį.

Nulupu 8-10 česnako skiltelių.

Česnako skilteles jei jos didesnės pjaunu pusiau, jei česnako skiltelės mažos reikėtų pasiruošti jų daugiau ir nepjaustyti, nes jas reikės verti ant medinių iešmelių – česnako skiltelės keliauja į indelį prie širdelių.

Beriu druskos, pipirų.

Pilu 2 šaukštus alyvuogių aliejaus, beriu saują smulkintų šviežių petražolių.

Beriu 0,5 šaukštelio paprikos miltelių, pilu šaukštą išspaustų citrinos sulčių.

Viską gerai sumaišau.

Uždengiu dangteliu ir palieku marinuotis ~2val.

Maždaug po 2val širdeles ir česnakus suveriu ant medinių iešmelių – aš suvėriau 6 iešmelius.

Į lėkštę beriu 3-4 šaukštus maltų džiūvėsėlių.

Iešmelius apvolioju džiūvėsėliuose.

Į įkaitintą keptuvę pilu šiek tiek aliejaus.

Sudedu džiūvėsėliuose apvoliotus vištienos širdelių – česnakų iešmelius.

Kepu ~5min ant vidutinės ugnies vieną pusę, po to apverčiu ir kepu dar ~5min kitą pusę -ant vidutinės ugnies.

Iškeptus širdelių iešmelius dedu į lėkštę.

Ant viršaus beriu šiek tiek smulkintų šviežių petražolių.

Pašlakstau citrinos sultimis.

Viskas!!!😉

Patiekiau su šviežių daržovių salotomis ir virtomis bulguro kruopomis – buvo LABAI gardu.

Šis širdelių patiekalas puikiai tiktų ir užkandžiui, nes gardus tiek šiltas, tiek atvėsęs 🙂.

Tad, išragaukite ir nuspęsite, kaip ir su kuo geriau…

Skanaus!!!

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Taip pat gali patikti