Gaminimo laikas: 15min be kepimo ir laukimo
Greitai pagaminami, minkšti, sultingi vištienos kepsneliai iš vištienos šlaunelių mėsos. Kepsneliai su traškančia ne džiūvėsėlių, o kukurūzų miltų plutele.
Paragaukite tikrai patiks, o ir prie spragančios keptuvės nereikės stovėti😉.
Reikės:
~1kg vištienos šlaunelių mėsos
Druskos
Pipirų
Paprikos miltelių
Česnako granulių
Džiovintų petražolių
2-3 šaukštai graikiško jogurto
~50g kukurūzų miltų
Alyvuogių aliejaus
Kaip gaminti:
~1kg vištienos šlaunelių mėsos supjaustau kepsneliais (gabalėlį mėsos pjaunu pusiau).
Vištienos gabalėlius dedu ant lentelės ir padaužau mėsos plaktuku (stipriai daužyti nereikia), po to apverčiu ir dar šiek tiek padaužau kitą pusę.
Ant mėsos beriu druskos, pipirų, paprikos miltelių, česnako granulių, džiovintų petražolių. Vištienos gabalėlius apverčiu ir pakartoju prieskonių “dušą” (druskos, pipirų, paprikos miltelių…).
Mėsą įtrinu apibarstytais prieskoniais ir sudedu į dubenėlį.
2-3 šaukštai graikiško jogurto keliauja į dubenį su mėsa. Jogurtą gerai sumaišau su mėsa, kad kiekvienas gabalėlis būtų padengtas graikišku jogurtu.
Dubenį uždengiu maistine plėvele ir palieku marinuotis ~2val (galima ir ilgiau).
Į kepimo skardą įtiesiu kepimo popierių.
Pilu šiek tiek alyvuogių aliejaus (tinka ir kitoks aliejus 😊).
Į lėkštę beriu ~50g kukurūzų miltų.
Kukurūzų miltuose apvolioju marinuotus vištienos šlaunelių mėsos gabalėlius.
Apvoliotus miltuose kepsnelius dedu į paruoštą kepimo skardą.
Pašlakstau alyvuogių aliejumi.
Kepsiu įkaitintoje 190C orkaitėje apie 50min – viršus apačia be vėjelio.
Kol kepsneliai kepa paruošiu daržovių salotų ir išvirsiu ryžių 😉.
Kuomet kepsneliai gražiai apskrunda, traukiu juos lauk iš orkaitės.
Į lėkštę dedu ryžių, salotų ir kepsnelių…
Mmm… kokia gardi vakarienė buvo😋… O svarbiausia viskas paprastai ir greitai!!!
Skanaus.