Vištienos sparneliai medaus padaže

Gaminimo laikas: 10 minučių be marinavimo ir kepimo

Kokie savaitgalio pietūs labiausiai patinka Jums?

Man puikiausi pietūs tie, kuriuos galima greitai ir nesudėtingai paruošti, o skonis džiugintų visą šeimą 😊. Nes savaitgalį be gardžių pietų gaminimo būna dar daugybė darbų…

Todėl šie – vienos skardos vištienos sparneliai medaus padaže su daržovėmis yra vienas iš mano mėgstamiausių ir dažnai gaminamų savaitgalio patiekalų (ir ne tik savaitgalio) 😉 Viskas paprasta – sparnelius ir daržoves 3-4 valandas pamarinuoti (galima ir ilgiau), sudėti į skardą ir iškepti. O ką patieksite prie sparnelių skonio ir fantazijos reikalas, mes valgėme su ryžiais ir šviežių daržovių salotomis – buvo LABAI gardu!!!

Ingredientai

Reikės:

1kg vištienos sparnelių (naudojau vidurinę dalį)

350g baklažanas

250g paprikų

130g svogūnų

40g česnako

5 šaukštai alyvuogių aliejaus

Druskos

Pipirų

2 šaukštai medaus

2 šaukštai vandens

Šaukštas kepintų sezamo sėklų

Sauja svogūnų laiškų

Kaip gaminti:

1kg vištienos sparnelių dedu į didesnį dubenį (naudojau vištienos sparnelių vidurinę dalį, bet puikiai tinka ir kitos dalys).

Susmulkinu ~40g česnako ir verčiu į dubenį prie sparnelių.

Ketvirčiais supjaustau ~130g svogūnų, didesniais gabalėliais supjaustau 350g baklažaną ir 250g paprikų. Supjaustytas daržoves dedu į dubenį prie sparnelių.

Užpilu 5 šaukštus alyvuogių aliejaus, beriu druskos, pipirų.

Viską gerai sumaišau šaukštu.

Dubenį uždengiu dangčiu (jei indas be dangčio uždėkite maistinę plėvelę) ir palieku marinuotis ~3val. Galima marinuoti ir ilgiau, bet 3val pakanka 😉

Po 3val į kepimo skardą įtiesiu kepimo popierių ir suverčiu marinuotus sparnelius su daržovėmis. Tolygiai paskirstau kepimo skardoje.

Šaunu į įkaitintą orkaitę 180C kepsiu ~30min – su įjungta ventiliatoriaus funkcija, jei tokios nėra kepkite įprastai.

Pasiruošiu medaus padažą – į dubenėlį dedu 2 kupinu šaukštus skysto medaus, pilu 2 šaukštus vandens – viską gerai sumaišau – padažas paruoštas!

Po 30min išimu sparnelius su daržovėmis iš orkaitės ir aptepu pasiruoštu medaus padažu.

Grąžinu atgal į orkaitę ~15min, kol sparneliai ir daržovės apskrus!

Kuomet sparneliai ir daržovės gražiai apkepa, traukiu lauk iš orkaitės, pabarstau kepintomis sezamo sėklomis ir smulkintais svogūnų laiškais.

Ne tik skonis ir aromatas šio patiekalo nuostabus, bet ir vaizdas labai viliojantis!!!

Prie šių puikių sparnelių su daržovėmis patiekiau ryžių ir pagaminau šviežių daržovių salotų, bet ir be ryžių galima apsieiti 😉.

Skanaus!!!

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Taip pat gali patikti