Gaminimo laikas: 20 minučių be marinavimo

Mmmmm… kokie gardūs šie keptuvėje kepti vištienos sparneliai su medumi!!!

Labai skanu tiek šilti tiek atvėsę, su ryžiais, šviežiomis, keptomis ar troškintomis daržovėmis – tikras gėris 😉

Nesudėtingai ir visai paprastai pagaminami, kepami keptuvėje, todėl ilgai neužtruksite!

Kepiau iš karto dvi keptuves į kurias telpa 1kg sparnelių, nes 0,5kg sparnelių mano šeimai mažai 😁.

Ingredientai

Reikės:

1kg vištienos sparnelių (vidurinės dalies)

druskos

pipirų

1,5 šaukštelio paprikos miltelių

2 šaukštų krakmolo (naudojau bulvių)

Aliejaus kepimui

4v/š vorčesterio padažo

8 skiltelių česnako

6 šaukštų brendžio

2 šaukštų medaus

Kepiau dvejose keptuvėse 😉

Kaip gaminti:

1kg vištienos sparnelių (vidurinės dalies) dedu į dubenį. Beriu druskos, pipirų, 1,5 šaukštelio raudonosios paprikos miltelių – viską sumaišau ranka ar šaukštu (man ranka patogiau).

Dubenį su sparneliais uždengiu maistine plėvele ir dedu į šaldytuvą – marinuosiu ~3val – galima marinuoti ilgiau.

Tuomet ant sparnelių beriu 2 šaukštus krakmolo (bulvių) – gerai sumaišau.

Į įkaitintą keptuvę pilu aliejaus, dedu krakmole apvoliotus sparnelius. Kepiau iš karto dvi keptuves, nes 1kg sparnelių į vieną keptuvę netelpa 😉.

Kepu 3min ant vidutinės ugnies – vieną pusę.

Po 3min sparnelius apverčiu, pilu į keptuvę 2 šaukštus vorčesterio padažo ir kepu dar 3min.

Tuomet vėl apverčiu dedu 4 skilteles smulkinto česnako – kepu 3min ant vidutinės ugnies.

Apverčiu ir pilu į keptuvę 3 šaukštus brendžio – kepu 3min ant vidutinės ugnies (kepant keptuvę šiek tiek pasukioju, pajudinu, kad skystis tolygiau pasiskirstytų).

Sparnelius vėl apverčiu, dedu šaukštą medaus – maišau sparnelius, kol medus ištirpsta ir sparneliai pasidengia medumi.

Vis pamaišydama kepinu dar 3min ir viskas!!!

Ant iškeptų sparnelių beriu saują smulkintų svogūnų laiškų (nebūtina).

Sparneliai su medumi paruošti!

Ir visai nebijokite dėl riebalų, visi riebalai lieka keptuvėje, o sparneliai iškepa lipnūs ir labai gardūs.

Prie sparnelių patiekiau ryžių ir šviežių daržovių. O jei nesuvalgysite visų sparnelių iš karto (nors kažin ar tai pavyks 😀), šildyti jų tikrai nereikia, nes ir atvėsę jie puikaus skonio!!!

Skanaus!!!

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Taip pat gali patikti