Kas gi nemėgsta žemaičių blynų? Turbūt mėgsta daugelis tik nesiryžta gaminti… Gal gaminimo procesas nėra vienas iš trumpųjų, bet sudėtingumo tikrai nedaug. Gal pažiūrėję – video receptą imsit ir pagaminsit – tuos žemaičių blynus, apie kuriuos seniai svajojate? Duokit žinot 😊
Dalinuosi mano šeimos mėgstamiausiu žemaičių blynų receptu 😉. Patys geriausi, skaniausi ir visuomet pavykstantys žemaičių blynai!!!
Reikės:
10 virtų bulvių
3 šaukštai krakmolo
3 šaukštai miltų
2 kiaušinių
3vnt virtų vištienos ketvirčių
Svogūno
Druskos, pipirų
Džiovintų krapų
Kaip gaminti:
10 bulvių nuplaunu ir išverdu su lupenomis. Išvirtas bulves nusunkiu, atvėsinu ir nulupu.
3 vištienos ketvirčius išverdu vandenyje su mėgstamais prieskoniai ir druska. Išvirtą mėsą išimu iš sultinio. Sultinys liks sriubai, o vištienos ketvirčių mėsa bus blynų įdarui.
Virtą vištieną sumalu mėsmale.
Smulkiais kubeliais supjaustau didesnį svogūną ir pakepinu keptuvėje ant aliejaus (kepinu vis pamaišydama ant vidutinės ugnies 5-7min).
Pakepintą svogūną verčiu prie sumaltos vištienos – sumaišau – įdaras paruoštas.
Nuluptas virtas bulves sumalu mėsmale.
Prie sumaltų bulvių įmušu 2 kiaušinius, beriu pipirų, druskos, dž.krapų, 3 šaukštus krakmolo, 3 šaukštus miltų – sumaišau-suminkau rankomis iki vientisos masės – tešla paruošta!
Rankas sudrėkinu vandeniu, imu šiek tiek bulvių masės – rankose suformuoju kamuolėlį. Kamuolėlį – išploju į blyną – į vidurį dedu šaukštą mėsos įdaro. Blyno kraštus užlankstau, sujungiu (paslepiu mėsą). Rankomis sukdama ir spausdama suformuoju žemaičių blyną. Blyną dedu ant lentelės.
Vėl drėkinu rankas vandeniu ir “lipdau” kitus blynus. Iš viso sulipdžiau 10 nemažų blynų – jei formuosite mažesnius blynelius bus daugiau. Bet aš – kaip sakant nesismulkinu😁.
Į įkaitintą keptuvę pilu aliejaus. Kepu blynus ant vidutinės ugnies iš abiejų pusių, kol gražiai apskrunda. Apverčiu blyną tik tuomet, kai viena pusė apkepa!
Taip iškepu visus blynus ir patiekiu su grietine – mums taip skaniausia!
Jei nenorite kepti visų blynų iš karto, galima juos apvolioti džiūvėsėliuose ir užšaldyti šaldiklyje. O prireikus atšildyti ir apkepti keptuvėje.
Gaminantiems – skanaus!!!