Gaminimo laikas: 15min be kepimo

Kokie gardūs, lengvai apskrudę šie žuvies gabalėliai – iškepti ant grotelių – sunku apsakyti – reikia paragauti 😊.

Skaniai, greitai ir lengvai 😉. Paslaptis – nuostabaus skonio marinatas iš visiems gerai pažįstamų kelių ingredientų.

Šį kartą kepiau menkę, bet tikrai galima kepti ir kitokią žuvį! O jei neturite galimybės kepti ant žarijų, kepkite orkaitėje. Sudėkite marinuotą žuvį į kepimo skardą ir kepkite ~20-25min įkaitintoje 180C orkaitėje…

Ingredientai

Reikės:

~1,3kg žuvies (menkės ar kitokios)

2 saujų petražolių

6 skiltelių česnako

0,5 citrinos sulčių

5 šaukštų alyvuogių aliejaus

1 šaukštelio druskos

Pipirų

Kaip gaminti:

Nuo ~1,3kg menkės be galvos nuskutu žvynus ir nupjaunu pelekus.

Žuvį nuplaunu ir nusausinu.

Sutvarkytą žuvį supjaustau ~2-3cm pločio gabalėliais.

Supjaustytus gabalėlius dedu į dubenį.

Kitame dubenėlyje ruošiu marinatą:

Susmulkinu didelį ryšulėlį petražolių.

Smulkintas petražoles verčiu į dubenėlį, kuriame gaminsiu marinatą.

6-7 skilteles česnako susmulkinu arba išspaudžiu česnako smulkintuvu.

Česnaką verčiu prie petražolių.

Prie petražolių ir česnako beriu šaukštelį druskos, šiek tiek pipirų.

Įspaudžiu pusę citrinos sulčių.

Pilu ~5 šaukštus alyvuogių aliejaus.

Viską gerai sumaišau – padažas paruoštas 😉!

Paruoštą padažą pilu ant žuvies gabalėlių.

Sumaišau, uždengiu dubenėlį maistine plėvele.

Žuvį palieku 10-15min marinuotis.

Tuomet žuvies gabalėlius dedu ant grotelių.

Kepu ant įkaitusių žarijų ~10min vieną pusę, po to apverčiu ir kepu dar ~10min kitą pusę – kol gražiai apskrus.

Prie žuvies išviriau basmati ryžių ir pagaminau pomidorų salotų.

Pomidorų salotoms – supjaustau kelis pomidorus, nedidelį mėlynąjį svogūną, beriu druskos, pipirų, pilu šiek tiek balzaminio kremo – viską sumaišiau.

Salotos paruoštos 😉.

Buvo labai skanu!!!

Gaminantiems SKANAUS…

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Taip pat gali patikti