Gaminimo laikas: 15min be kepimo
Kokie gardūs, lengvai apskrudę šie žuvies gabalėliai – iškepti ant grotelių – sunku apsakyti – reikia paragauti 😊.
Skaniai, greitai ir lengvai 😉. Paslaptis – nuostabaus skonio marinatas iš visiems gerai pažįstamų kelių ingredientų.
Šį kartą kepiau menkę, bet tikrai galima kepti ir kitokią žuvį! O jei neturite galimybės kepti ant žarijų, kepkite orkaitėje. Sudėkite marinuotą žuvį į kepimo skardą ir kepkite ~20-25min įkaitintoje 180C orkaitėje…
Reikės:
~1,3kg žuvies (menkės ar kitokios)
2 saujų petražolių
6 skiltelių česnako
0,5 citrinos sulčių
5 šaukštų alyvuogių aliejaus
1 šaukštelio druskos
Pipirų
Kaip gaminti:
Nuo ~1,3kg menkės be galvos nuskutu žvynus ir nupjaunu pelekus.
Žuvį nuplaunu ir nusausinu.
Sutvarkytą žuvį supjaustau ~2-3cm pločio gabalėliais.
Supjaustytus gabalėlius dedu į dubenį.
Kitame dubenėlyje ruošiu marinatą:
Susmulkinu didelį ryšulėlį petražolių.
Smulkintas petražoles verčiu į dubenėlį, kuriame gaminsiu marinatą.
6-7 skilteles česnako susmulkinu arba išspaudžiu česnako smulkintuvu.
Česnaką verčiu prie petražolių.
Prie petražolių ir česnako beriu šaukštelį druskos, šiek tiek pipirų.
Įspaudžiu pusę citrinos sulčių.
Pilu ~5 šaukštus alyvuogių aliejaus.
Viską gerai sumaišau – padažas paruoštas 😉!
Paruoštą padažą pilu ant žuvies gabalėlių.
Sumaišau, uždengiu dubenėlį maistine plėvele.
Žuvį palieku 10-15min marinuotis.
Tuomet žuvies gabalėlius dedu ant grotelių.
Kepu ant įkaitusių žarijų ~10min vieną pusę, po to apverčiu ir kepu dar ~10min kitą pusę – kol gražiai apskrus.
Prie žuvies išviriau basmati ryžių ir pagaminau pomidorų salotų.
Pomidorų salotoms – supjaustau kelis pomidorus, nedidelį mėlynąjį svogūną, beriu druskos, pipirų, pilu šiek tiek balzaminio kremo – viską sumaišiau.
Salotos paruoštos 😉.
Buvo labai skanu!!!
Gaminantiems SKANAUS…