Gaminimo laikas: 15min be kepimo

Siunčiu jums super receptą 😉!!! Kodėl super?

Ogi todėl, kad žuvis pagaminama super paprastai ir greitai, o skonis – super!!! Minkšta, sultinga žuvis apelsinų padaže – skonis vertas dešimtuko, o gal ir daugiau 💯.

Kepiau alpinę šalvį, mums ši žuvis labai skani, o ir kaulų mažai. Bet tikrai tinka kitokia žuvis: lašiša, upėtakis, dorada ar kt. Žuvį kepiau pjaustytą gabalėliais, bet pagal šį receptą puikiai iškeps ir žuvies filė sudėta ant apelsino riekelių.

Pietums ar vakarienei, o gal artėjančioms šventėms siūlau pabandyti išsiketi žuvį su apelsinais 🙂.

Ingredientai

Reikės:

~1,5kg Šalvis (lašišos, upėtakio)

Druskos

Pipirų

3 nedidelių apelsinų

6 šaukštų alyvuogių aliejaus

2 šaukštelių medaus

Saujos šviežių petražolių

Kaip gaminti:

~1,5kg žuvį (alpinė šalvis) nuplaunu, nupjaustau pelekus, nupjaunu galvą.

Žuvį supjaustau maždaug 2cm pločio gabalėliais.

Ant žuvies beriu druskos, pipirų.

Žuvies gabalėlius apverčiu ir dar kartą beriu druskos, pipirų.

Tris nedidelius apelsinus supjaustau riekelėmis (~1cm pločio).

Imu nedidelį dubenėlį ir išspaudžiu sultis iš likusių apelsinų “uodegėlių”. Bus 5-6 šaukštai sulčių 😉.

Prie apelsino sulčių dedu 2 šaukštelius medaus – maišau, kol medus ištirps.

Tuomet pilu 6 šaukštus alyvuogių aliejaus, beriu saują smulkintų šviežių petražolių.

Vėl viską sumaišau – padažas paruoštas!!!

Kepimo indo (26cm skersmens) dugną iškloju apelsino riekelėmis – kepimo indas gali būti ir kitoks arba galima kepti iš folijos suformuotame laivelyje. Svarbu, kad kepant padažas neišbėgtų, o žuvis keptų apelsinų padaže 🙂.

Ant apelsino riekelių dedu žuvies gabalėlius.

Žuvį apipilu pasiruoštu padažu.

Šaunu į įkaitintą 200C orkaitę, kepsiu ~20min viršus apačia be vėjelio.

Ar žuvis iškepė, visuomet tikrinu šakute, jei paspaudus žuvį, ji vis dar standi, reikia dar pakepti, jei jos viršus paspaudus ima dalintis sluoksneliais, viskas – paruošta!

Ant iškeptos žuvies beriu šiek tiek smulkintų petražolių.

Metas ragauti – dedu žuvies gabalėlį į lėkštę kartu su apelsino riekelėmis, gausiai užpilu padažu. Prie žuvies patiekiau virtų ryžių ir šviežių daržovių salotų 😋…

Buvo labai labai gardu… restoranas namuose – ne kitaip 😉.

Skanaus!!!

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Taip pat gali patikti