Gaminimo laikas: 10 minučių be kepimo

Nuostabaus skonio aguonų pyragas su kondensuotu pienu 😋 Juk aguoninis pyragas ir kondensuotas pienas puikus derinys.

Visiems smaližiams (tokiems, kaip aš) šis pyragas bus tikras atradimas!!! Šio gardumyno skonis išskirtinis, todėl pavadinau jį “Karališku” 😉 Nors pagaminti šį pyragą jokių karališkų sugebėjimų nereikia 😉 viskas paprasta ir nesudėtinga!

Ingredientai

Reikės:

100g aguonų

100g džiūvėsėlių (nesaldžių)

4 kiaušinių

200g cukraus

385g kondensuoto pieno (skardinė)

Saujos kepintų migdolų plokštelių (nebūtinai)

Kaip gaminti:

Išimu iš šaldytuvo skardinę saldinto kondensuoto pieno, nes jis turi būti kambario temperatūros.

100g aguonų užpilu verdančiu vandeniu, sumaišau ir palieku 2val pailsėti.

Po 2val vandenį nupilu, o aguonas sutrinu blenderiu. Visai nesusitrins, bet ir nereikia, svarbu, kad šiek tiek susismulkintų.

Į gilesnį dubenį įmušu 4 kiaušinius, beriu 200g cukraus.

Kiaušinius su cukrumi suplaku mikseriu iki baltumo ~2min.

Į suplaktą masę verčiu sutrintas aguonas ir 100g nesaldžių maltų džiūvėsėlių.

Viską gerai sumaišau mentele – pyrago tešla paruošta!

Į torto formos (20cm skersmens) atsegamais kraštais dugną įtiesiu kepimo popierių. Kepimo formą atsegu, tiesiu kepimo popierių ant formos dugno ir užsegu kraštus.

Į paruoštą kepimo formą pilu visą pasiruoštą tešlą.

Kepsiu pyragą įkaitintoje 180C orkaitėje ~40min (viršus apačia be vėjelio).

Dar šiltą pyragą išimu iš kepimo formos – peiliu apipjaunu palei pyrago kraštą, atsegu ir nuimu kepimo formą. Pyragą apverčiu “aukštyn kojom” į didesnę lėkštę – dugnas bus viršuje.

Pyragą subadau mediniu pagaliuku.

Ant pyrago pilu kelis šaukštus kambario temperatūros saldinto kondensuoto pieno – mediniu pagaliuku paskirstau kondensuotą pieną po visą pyrago paviršių. Kondensuotas pienas turi susigerti į pyragą, jei reikia dar mediniu pagaliuku subadau pyrago paviršių, kad kuo geriau susigertų kondensuotas pienas.

Taip neskubėdama per kelis kartus supilu ir mediniu pagaliuku padedu pyragui “sugerti” visą skardinę saldinto kondensuoto pieno.

Tik nereikia supilti visos skardinės iš karto, nes kondensuotas pienas nesusigers į pyragą, o nubėgs per šonus – skubėti nereikia!!!

Pyrago paviršių puošiu kepintomis migdolų riekelėmis (nebūtinai, bet man taip gražiau ir skaniau).

Leidžiu pyragui kelias valandas pailsėti – tuomet jis būna skanesnis! Jei niekur neskubate, palikite pyragą per naktį šaldytuve – ryte pyragas bus tobulo skonio – drėgnas, minkštas, saldus 😉.

Su puodeliu kavos ar arbatos…mmm…

Skanaus!!!

2 komentarai
Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Taip pat gali patikti