Skaniausia troškinta jautiena

Gaminimo laikas: 2 valandos

Gardi, sultinga ir minkšta jautiena – troškinta keptuvėje! Sakysit – negali būti! Dar ir kaip gali 😊.

Skaniausias jautienos troškinys paprastai ir nesudėtingai. Jautieną pirkau pjaustytą gabalėliais guliašui, bet tinka ir kitoks gabalėlis jautienos. Svarbiausia – troškinti ant mažiausios ugnies, kokią tik galite nustatyti, kad mėsa pamažu troškintųsi ir neprisviltų!!!

Ingredientai

Reikės:

500g jautienos guliašui

400g svogūnų

100g sviesto

3 skiltelių česnako

1 šaukšto obuolių acto

1 šaukštelis cukraus

0,5 šaukštelio druskos

Pipirų žirnelių

Kaip gaminti:

Nedideliais kubeliais supjaustau 400g svogūnų. Aš pasirinkau 200g paprastųjų svogūnų ir 200g mėlynųjų, bet tai visai nebūtina galima pasirinkti vien tik mėlynus ar paprastuosius svogūnus 😉. Supjaustytus svogūnus dedu į šalį, jų prireiks vėliau.

Į neįkaitintą keptuvę pilu šlakelį aliejaus (naudojau alyvuogių, bet tinka ir kitoks). Šepetėliu patepu aliejumi visą keptuvę.

500g jautienos gabalėlių guliašui išdėlioju keptuvėje. Jei turite vieną didesnį jautienos gabalą, supjaustykite jį didesniais gabalėliais ir tuomet sudėkite į keptuvę.

Ant mėsos keliauja pjaustyti svogūnai – paskirstau juos tolygiai ant jautienos gabalėlių.

100g sviesto supjaustau plonomis riekelėmis ir išdėlioju ant svogūnų.

Tuomet nustatau mažiausią ugnį (mažiausia – kokią tik galiu nustatyti).

Uždengiu dangtį ir troškinu 1val.

Maišyti nieko nereikia!

Po valandos į keptuvę ant mėsos ir svogūnų dedu:

pipirų žirnelių,

3-4 smulkintas skilteles česnako,

šaukštelį cukraus,

0,5 šaukštelio druskos,

pilu šaukštą obuolių acto.

Viską sumaišau, uždengiu dangtį.

Troškinu dar 1val ant silpniausios ugnies. Kas 15 minučių pamaišau!

Po valandos jautiena paruošta 😉.

Patiekiau jautieną su bulvių koše ir kopūstų morkų salotomis!

Buvo labai labai gardu!!!

Kuomet ruošiu bulvių košę, visuomet sutrynusi košę bulvių trintuve, dar įsijungiu mikserį ir kelias minutes suplaku košę mikseriu – košės skonis tobulas – pabandykite 😊.

Skanaus!!!

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Taip pat gali patikti