Gaminimo laikas: 30 minučių
Bulviniai blynai visada skanu, greita, sotu ir madinga 😀. Argi ne taip?
O kaskart pridėjus įvairių priedų ir prieskonių – bulviniai blynai virsta vis nauju, neragautu, kitokio skonio patiekalu.
Šį kartą siūlau išsikepti bulvinius blynus su tunu 😉. Gal kas ir nepatikės… bet labai gardu!!!
Reikės:
~450g bulvių (nevirtų)
Skardinė tuno konservų ~195g
2 kiaušinių
Pipirų
Druskos
Krapų
Padažui:
3-4 šaukštų graikiško jogurto ar grietinės
Skiltelės česnako
Druskos
Pipirų
Krapų
Kaip gaminti:
Nulupu ir nuplaunu ~450g bulvių.
Nuluptas bulves sutarkuoju burokine tarka į dubenį.
Atidarau skardinę 195g tuno konservų savose sultyse (tinka ir aliejuje) ir nupilu skystį.
Žuvį (be skysčio) verčiu į dubenį su sutarkuotomis bulvėmis.
2 kiaušinius įmušu į bendrą dubenį prie bulvių ir tuno.
Beriu druskos, pipirų, šaukštelį smulkintų šviežių krapų.
Viską gerai sumaišau šaukštu – bulvinių blynų tešla paruošta!
Į įkaitintą keptuvę pilu aliejaus.
Dedu kelis šaukštus pasiruoštos bulvių-tuno masės į keptuvę – formuoju didesnius, platesnius blynus.
Mano keptuvė 28cm skersmens man pavyko vienu kartu iškepti 3 didesnius blynus. Galima blynelius kepti ir mažesnius, bet man norėjosi didesnių 😉.
Kepu blynus ant vidutinės ugnies ~4min vieną pusę.
Apkepusius blynelius apverčiu ir dar kepu ~3min ant vidutinės ugnies.
Iškeptus blynus dedu ant popierinio rankšluosčio, kad sugertų riebalų perteklių.
Iš pasiruoštos masės iškepiau 6 didelius blynus.
Prie blynų labai tiko česnakinis jogurto padažas 😋.
Į dubenėlį dedu 3-4 šaukštus graikiško jogurto (galima naudoti grietinę).
Įspaudžiu didesnę skiltelę česnako, beriu pipirų, druskos ir šaukštelį šviežių (šaldytų) krapų.
Sumaišau – padažas paruoštas!
Kelis blynus dedu sau į lėkštę, prie blynų gerą šaukštą padažo ir… ragauju.
Traškus, sultingas blynas su aštrumo pridedančiu česnakiniu padažu…mmm… kaip gardu, net sunku apsakyti 😊…
Pasigaminkite, paragaukite ir pamatysit!!!
Skanaus 😉