Gaminimo laikas: 30 minučių

Bulviniai blynai visada skanu, greita, sotu ir madinga 😀. Argi ne taip?

O kaskart pridėjus įvairių priedų ir prieskonių – bulviniai blynai virsta vis nauju, neragautu, kitokio skonio patiekalu.

Šį kartą siūlau išsikepti bulvinius blynus su tunu 😉. Gal kas ir nepatikės… bet labai gardu!!!

Ingredientai

Reikės:

~450g bulvių (nevirtų)

Skardinė tuno konservų ~195g

2 kiaušinių

Pipirų

Druskos

Krapų

Padažui:

3-4 šaukštų graikiško jogurto ar grietinės

Skiltelės česnako

Druskos

Pipirų

Krapų

Kaip gaminti:

Nulupu ir nuplaunu ~450g bulvių.

Nuluptas bulves sutarkuoju burokine tarka į dubenį.

Atidarau skardinę 195g tuno konservų savose sultyse (tinka ir aliejuje) ir nupilu skystį.

Žuvį (be skysčio) verčiu į dubenį su sutarkuotomis bulvėmis.

2 kiaušinius įmušu į bendrą dubenį prie bulvių ir tuno.

Beriu druskos, pipirų, šaukštelį smulkintų šviežių krapų.

Viską gerai sumaišau šaukštu – bulvinių blynų tešla paruošta!

Į įkaitintą keptuvę pilu aliejaus.

Dedu kelis šaukštus pasiruoštos bulvių-tuno masės į keptuvę – formuoju didesnius, platesnius blynus.

Mano keptuvė 28cm skersmens man pavyko vienu kartu iškepti 3 didesnius blynus. Galima blynelius kepti ir mažesnius, bet man norėjosi didesnių 😉.

Kepu blynus ant vidutinės ugnies ~4min vieną pusę.

Apkepusius blynelius apverčiu ir dar kepu ~3min ant vidutinės ugnies.

Iškeptus blynus dedu ant popierinio rankšluosčio, kad sugertų riebalų perteklių.

Iš pasiruoštos masės iškepiau 6 didelius blynus.

Prie blynų labai tiko česnakinis jogurto padažas 😋.

Į dubenėlį dedu 3-4 šaukštus graikiško jogurto (galima naudoti grietinę).

Įspaudžiu didesnę skiltelę česnako, beriu pipirų, druskos ir šaukštelį šviežių (šaldytų) krapų.

Sumaišau – padažas paruoštas!

Kelis blynus dedu sau į lėkštę, prie blynų gerą šaukštą padažo ir… ragauju.

Traškus, sultingas blynas su aštrumo pridedančiu česnakiniu padažu…mmm… kaip gardu, net sunku apsakyti 😊…

Pasigaminkite, paragaukite ir pamatysit!!!

Skanaus 😉

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Taip pat gali patikti