Gaminimo laikas: 10 minučių
Greitai pagaminama, rausvoji avinžirnių užtepėlė. Ryški ir labai gardi, puikiai tiks vieno kąsnio užkandžiams ruošti arba kasdieniniams pusryčiams ar vakarienei praturtinti 😉…
Šį kartą valgiau užteptą ant juodos duonos riekelės, vaikai smagiai kabino užtepėlę kukurūzų traškučiais – visiems labai patiko!!!
Reikės:
Virto burokėlio
2 skiltelių česnako
Skardinės konservuotų avinžirnių (400g)
0,5 avokado
1 šaukšto citrinos sulčių
2 šaukštų alyvuogių aliejaus
Druskos
Pipirų
Šiek tiek petražolių
Kaip gaminti:
Į blenderio ar kitą aukštesnį indą dedu vieną vidutinio dydžio virtą, stambiai supjaustytą burokėlį.
Prie burokėlio metu dvi skilteles česnako.
Atidarau skardinę avinžirnių (400g), nupilu skystį.
Skysčio neišpilkite, o pasigaminkite avinžirnių majonezą, receptas čia: https://www.maistomegeja.lt/majonezas-be-kiausiniu/
Nusunktus avinžirnius beriu prie burokėlio ir česnakų.
0,5 avokado keliauja į bendrą indą.
Užspaudžiu šaukštą citrinos sulčių.
Pilu du šaukštus alyvuogių aliejaus.
Beriu druskos, pipirų.
Viską sutrinu blenderiu iki vientisos masės.
Humusas paruoštas 😉…
Tepu rožinę užtepėlę ant riekelės juodos duonos.
Apibarstau smulkintomis šviežiomis petražolėmis irrr… Ragauju…
MMM… kaip gardu – būtinai paragaukite!!!
Skanaus 😉