Gaminimo laikas: 10 minučių

Greitai pagaminama, rausvoji avinžirnių užtepėlė. Ryški ir labai gardi, puikiai tiks vieno kąsnio užkandžiams ruošti arba kasdieniniams pusryčiams ar vakarienei praturtinti 😉…

Šį kartą valgiau užteptą ant juodos duonos riekelės, vaikai smagiai kabino užtepėlę kukurūzų traškučiais – visiems labai patiko!!!

Ingredientai

Reikės:

Virto burokėlio

2 skiltelių česnako

Skardinės konservuotų avinžirnių (400g)

0,5 avokado

1 šaukšto citrinos sulčių

2 šaukštų alyvuogių aliejaus

Druskos

Pipirų

Šiek tiek petražolių

Kaip gaminti:

Į blenderio ar kitą aukštesnį indą dedu vieną vidutinio dydžio virtą, stambiai supjaustytą burokėlį.

Prie burokėlio metu dvi skilteles česnako.

Atidarau skardinę avinžirnių (400g), nupilu skystį.

Skysčio neišpilkite, o pasigaminkite avinžirnių majonezą, receptas čia: https://www.maistomegeja.lt/majonezas-be-kiausiniu/

Nusunktus avinžirnius beriu prie burokėlio ir česnakų.

0,5 avokado keliauja į bendrą indą.

Užspaudžiu šaukštą citrinos sulčių.

Pilu du šaukštus alyvuogių aliejaus.

Beriu druskos, pipirų.

Viską sutrinu blenderiu iki vientisos masės.

Humusas paruoštas 😉…

Tepu rožinę užtepėlę ant riekelės juodos duonos.

Apibarstau smulkintomis šviežiomis petražolėmis irrr… Ragauju…

MMM… kaip gardu – būtinai paragaukite!!!

Skanaus 😉

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Taip pat gali patikti