Gaminimo laikas: 10 minučių

Ooo jau šį majonezą – drąsiai Kūčių patiekalams galima naudoti ar prie patiekalų patiekti!!! Skonis puikus, nė kiek nenusileidžiantis tradiciniam majonezui 😉

O pagamintas iš avinžirnių skysčio ir aliejaus (aliejų naudojau saulėgrąžų).

Pabandykit – tikrai patiks 😉.

Jei majonezas atrodys per skystas – pilkite šiek tiek daugiau aliejaus – nebijokite, nieko nesugadinsite!

Ingredientai

Reikės:

20ml avinžirnių skysčio (nuo konservuotų avinžirnių)

100-130ml aliejaus (saulėgrąžų)

1 šaukštelio cukraus

1/4 šaukštelio druskos

1 šaukšto citrinos sulčių

1 šaukštelio garstyčių

Kaip gaminti:

Į blenderio indą (ar į kitokį aukštesnį dubenėlį) pilu 20ml skysčio nuo konservuotų avinžirnių.

Prie avižirnių skysčio pilu dar šaukštą citrinos sulčių.

Beriu šaukštelį cukraus, 1/4 šaukštelio druskos.

Dedu šaukštelį garstyčių (tinka visokios).

Pilu 100ml aliejaus.

Viską sutrinu blenderiu iki vientisos masės. Labai greitai masė tampa balta ir tiršta 😉.

Jei majonezas atrodo per skystas pilu dar ~30ml aliejaus ir toliau trinu blenderiu – nebijokite, nieko nesugadinsite!

Viskas – majonezas paruoštas!!!

Kur naudoti?

Ogi visur, kur tik naudojate majonezą 😉. Labai tinka salotoms pagardinti, prie žuvies, daržovių ir kitų patiekalų!!! Avinžirnių majonezas tirštas, klampus, puikios tekstūros – o skonis dar puikesnis!!!

Pagaminti lengva ir tikrai nesudėtinga…

Skanaukit, ragaukit – SKANAUS!

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Taip pat gali patikti