Gaminimo laikas: 10 minučių
Ooo jau šį majonezą – drąsiai Kūčių patiekalams galima naudoti ar prie patiekalų patiekti!!! Skonis puikus, nė kiek nenusileidžiantis tradiciniam majonezui 😉
O pagamintas iš avinžirnių skysčio ir aliejaus (aliejų naudojau saulėgrąžų).
Pabandykit – tikrai patiks 😉.
Jei majonezas atrodys per skystas – pilkite šiek tiek daugiau aliejaus – nebijokite, nieko nesugadinsite!
Reikės:
20ml avinžirnių skysčio (nuo konservuotų avinžirnių)
100-130ml aliejaus (saulėgrąžų)
1 šaukštelio cukraus
1/4 šaukštelio druskos
1 šaukšto citrinos sulčių
1 šaukštelio garstyčių
Kaip gaminti:
Į blenderio indą (ar į kitokį aukštesnį dubenėlį) pilu 20ml skysčio nuo konservuotų avinžirnių.
Prie avižirnių skysčio pilu dar šaukštą citrinos sulčių.
Beriu šaukštelį cukraus, 1/4 šaukštelio druskos.
Dedu šaukštelį garstyčių (tinka visokios).
Pilu 100ml aliejaus.
Viską sutrinu blenderiu iki vientisos masės. Labai greitai masė tampa balta ir tiršta 😉.
Jei majonezas atrodo per skystas pilu dar ~30ml aliejaus ir toliau trinu blenderiu – nebijokite, nieko nesugadinsite!
Viskas – majonezas paruoštas!!!
Kur naudoti?
Ogi visur, kur tik naudojate majonezą 😉. Labai tinka salotoms pagardinti, prie žuvies, daržovių ir kitų patiekalų!!! Avinžirnių majonezas tirštas, klampus, puikios tekstūros – o skonis dar puikesnis!!!
Pagaminti lengva ir tikrai nesudėtinga…
Skanaukit, ragaukit – SKANAUS!