Avižinių dribsnių blynai, kuriuos pagaminsite paprastai – valgysite skaniai 😉
Kepiau keptuvėje be aliejaus, jei nepasitikite savo keptuve, galite šiek tiek patepti (šepetėliu) keptuvę aliejumi.
Svarbu – kiekvieną kartą avižinių blynų masę sumaišyti, prieš dedant į keptuvę!!!
Reikės:
150g viso grūdo avižinių dribsnių
400ml pieno
2v/š cukraus
15ml aliejaus
1a/š kepimo miltelių
1v/š citrinų sulčių
žiupsnelio druskos
Iškepiau 10 blynų 😉
Kaip gaminti:
Į smulkintuvą ar kokteilinę pilu 150g viso grūdo avižinių dribsnių – susmulkinu, kaip galima smulkiau.
Pilu 400ml pieno, beriu 2 šaukštus cukraus, šiek tiek druskos, šaukštelį kepimo miltelių, pilu 15ml aliejaus, šaukštą citrinos sulčių.
Viską gerai suplaku kokteilinėje (ar smulkintuve).
Palieku masę brinkti ~30min.
Po 30min galima kepti 😉
Įkaitinu keptuvę – kepsiu be aliejaus!
Prieš pildama masę į keptuvę gerai sumaišau.
Pilu 3-4 šaukštus tešlos į keptuvę – šaukštu išploninu ploną blynelį.
Kepu ~1,5min vieną pusę blyno (ant vidutinės ugnies).
Po to blyną atsargiai apverčiu ir kepu ~1,5min kitą pusę.
Prieš pilant kitą blyną į keptuvę – masę gerai sumaišau ir tik tuomet pilu!!! (taip sumaišyti reikia kiekvieną kartą).
Iškeptus blynus patiekiau su vaisiais ir uogom 😊
Skanaus!!!