Avižinių dribsnių blynai, kuriuos pagaminsite paprastai – valgysite skaniai 😉
Kepiau keptuvėje be aliejaus, jei nepasitikite savo keptuve, galite šiek tiek patepti (šepetėliu) keptuvę aliejumi.
Svarbu – kiekvieną kartą avižinių blynų masę sumaišyti, prieš dedant į keptuvę!!!

Ingredientai

Reikės:

150g viso grūdo avižinių dribsnių
400ml pieno
2v/š cukraus
15ml aliejaus
1a/š kepimo miltelių
1v/š citrinų sulčių
žiupsnelio druskos

Iškepiau 10 blynų 😉

Kaip gaminti:

Į smulkintuvą ar kokteilinę pilu 150g viso grūdo avižinių dribsnių – susmulkinu, kaip galima smulkiau.

Pilu 400ml pieno, beriu 2 šaukštus cukraus, šiek tiek druskos, šaukštelį kepimo miltelių, pilu 15ml aliejaus, šaukštą citrinos sulčių.

Viską gerai suplaku kokteilinėje (ar smulkintuve).

Palieku masę brinkti ~30min.

Po 30min galima kepti 😉

Įkaitinu keptuvę – kepsiu be aliejaus!

Prieš pildama masę į keptuvę gerai sumaišau.

Pilu 3-4 šaukštus tešlos į keptuvę – šaukštu išploninu ploną blynelį.

Kepu ~1,5min vieną pusę blyno (ant vidutinės ugnies).

Po to blyną atsargiai apverčiu ir kepu ~1,5min kitą pusę.

Prieš pilant kitą blyną į keptuvę – masę gerai sumaišau ir tik tuomet pilu!!! (taip sumaišyti reikia kiekvieną kartą).

Iškeptus blynus patiekiau su vaisiais ir uogom 😊

Skanaus!!!

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Taip pat gali patikti