Avižiniai sausainiai su varške ir riešutais

Gaminimo laikas: 10 minučių be kepimo

Šiandien siūlau jums naudingesnį, sveikesnį sausainių receptą.

Labai gardūs, sotūs avižiniai sausainiai be cukraus. Šiuos skanuolius iškepsite greitai ir super paprastai, o jiems prireiks vos 5 ingredientų 😉.

Ingredientai

Reikės:

2 sunokusių bananų

180g varškės 9%

150g viso grūdo avižinių dribsnių

50g migdolų

Druskos

Šiek tiek aliejaus rankoms patepti

Kaip gaminti:

Du labai gerai sunokusius bananus nulupu, dedu į dubenį ir sutrinu šakute iki košelės konsistencijos.

Prie sutrinto banano verčiu 180g varškės 9% – sutrinu-sumaišau masę šakute.

Tuomet prie sutrintų bananų ir varškės keliauja 150g viso grūdo avižinių dribsnių.

Susmulkinu ~50g migdolų ar kitokių riešutų (tinka ir saulėgrąžos ar moliūgų sėklos).

Riešutus verčiu į bendrą dubenį.

Beriu žiupsnelį druskos.

Viską labai gerai sumaišau šakute ar šaukštu.

Sausainių masė paruošta! 😉

Į kepimo skardą įtiesiu kepimo popierių.

Rankas patepu šlakeliu aliejaus.

Iš pasiruoštos avižinių dribsnių masės formuoju nedidelius sausainukus (rankomis suformuoju kamuoliuką, po to jį šiek tiek suploju – išploninu).

Paruoštus sausainius dedu į kepimo skardą.

Man pavyko pagaminti 23 nedidelius skanuolius 😊.

Kepimo skardą su avižiniais sausainiais nešu į įkaitintą 190C orkaitę, kepsiu ~20-25min – viršus apačia be vėjelio.

Kepimo laikas priklauso nuo sausainukų dydžio, jei bus didesni, kepti reikia šiek tiek ilgiau. Stebėkite pagal spalvą, kuomet užkandukai pradeda gražiai ruduoti – metas išjungti orkaitę ir traukti gražuolius lauk.

Štai taip lengvai ir paprastai galima pagaminti daug skanių ir sveikų sausainių. Kurie gali tapti puikiu priedu prie pusryčiu ar užkandžiu išalkus, o taip pat gardžiu desertu labai tinkančiu prie kavos ar arbatos.

Tad nieko nelaukite ir pasigaminkite šių garduolių, kuriems prireiks vos 5 ingredientų 😉.

Skanaus!!!

2 komentarai
Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Taip pat gali patikti