Artėjant savaitgaliui noriu pasidalinti sveikuoliškų blynų receptu. Ir negalvokite, kad šis receptas kažkoks sudėtingas ir atimantis daug laiko – nes taip nėra!!!
Super greitai ir super lengvai pagaminami sveikuoliški avižinių dribsnių blynai su bananais ir uogomis, nustebins savo puikiu skoniu! Jokio cukraus, jokių miltų, o blynai labai gardūs ir minkšti!
Jei dar neragavote avižinių dribsnių blynų – siūlau paragauti!
Reikės:
2 bananų
2 kiaušinių
70g greito paruošimo avižinių dribsnių
50g juodųjų serbentų ar šilauogių
Aliejaus kepimui
Patiekimui:
Graikiško jogurto
Medaus ar sirupo
Uogų
Iškepiau 7 blynus
Bananai blynams tinka gerai sunokę ar pernokę, tad jei nežinote, kur dėti pernokusius bananus, šiems blynams – jie tiks puikiai! Blynų tešlai paruošti naudojau greito paruošimo avižinius dribsnius. O, kad būtų skaniau į tešlą įmaišiau juodųjų serbentų (nes tokių radau šaldiklyje 😊), bet puikiai tiks šilauogės ar avietės – galite ir visai uogų nedėti 😉.
Kaip gaminti:
2 pernokusius bananus nulupu ir dedu į dubenį.
Bananus sutrinu šakute.
Į dubenį įmušu 2 kiaušinius ir sumaišau su bananais.
Tuomet į dubenį verčiu ~70g greitai paruošiamų avižinių dribsnių.
Viską gerai sumaišau!
~50g juodųjų serbentų dedu į paruoštą tešlą ir sumaišau.
Blynų tešla paruošta!
Įkaitintą keptuvę patepu šlakeliu aliejaus.
Į keptuvę dedu du šaukštus avižinės masės – suformuoju didesnį, plonesnį blyną.
Blyną kepu ~1min ant vidutinės ugnies, po to apverčiu ir kepu dar ~1min kitą pusę.
Keptuvę vėl patepu aliejumi ir kepu kitą blyną.
Taip iškepiau 7 blynus!
Iškeptus blynus patiekiau su medumi, graikišku jogurtu ir uogomis.
Buvo labai gardu!
Skanaus!!!