Avižinių dribsnių blynai su bananais

Artėjant savaitgaliui noriu pasidalinti sveikuoliškų blynų receptu. Ir negalvokite, kad šis receptas kažkoks sudėtingas ir atimantis daug laiko – nes taip nėra!!!

Super greitai ir super lengvai pagaminami sveikuoliški avižinių dribsnių blynai su bananais ir uogomis, nustebins savo puikiu skoniu! Jokio cukraus, jokių miltų, o blynai labai gardūs ir minkšti!

Jei dar neragavote avižinių dribsnių blynų – siūlau paragauti!

Ingredientai

Reikės:

2 bananų

2 kiaušinių

70g greito paruošimo avižinių dribsnių

50g juodųjų serbentų ar šilauogių

Aliejaus kepimui

Patiekimui:

Graikiško jogurto

Medaus ar sirupo

Uogų

Iškepiau 7 blynus

Bananai blynams tinka gerai sunokę ar pernokę, tad jei nežinote, kur dėti pernokusius bananus, šiems blynams – jie tiks puikiai! Blynų tešlai paruošti naudojau greito paruošimo avižinius dribsnius. O, kad būtų skaniau į tešlą įmaišiau juodųjų serbentų (nes tokių radau šaldiklyje 😊), bet puikiai tiks šilauogės ar avietės – galite ir visai uogų nedėti 😉.

Kaip gaminti:

2 pernokusius bananus nulupu ir dedu į dubenį.

Bananus sutrinu šakute.

Į dubenį įmušu 2 kiaušinius ir sumaišau su bananais.

Tuomet į dubenį verčiu ~70g greitai paruošiamų avižinių dribsnių.

Viską gerai sumaišau!

~50g juodųjų serbentų dedu į paruoštą tešlą ir sumaišau.

Blynų tešla paruošta!

Įkaitintą keptuvę patepu šlakeliu aliejaus.

Į keptuvę dedu du šaukštus avižinės masės – suformuoju didesnį, plonesnį blyną.

Blyną kepu ~1min ant vidutinės ugnies, po to apverčiu ir kepu dar ~1min kitą pusę.

Keptuvę vėl patepu aliejumi ir kepu kitą blyną.

Taip iškepiau 7 blynus!

Iškeptus blynus patiekiau su medumi, graikišku jogurtu ir uogomis.

Buvo labai gardu!

Skanaus!!!

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Taip pat gali patikti