Gaminimo laikas: 10 minučių be kepimo
Jei norite greitų, gardžių, sveikų pusryčių ir mėgstate avižinius dribsnius – siūlau pasigaminti užkeptų avižinių dribsnių su obuoliais, medumi, uogom ir riešutais!
Šis avižinių dribsnių trupiniuotis su obuoliais – pagaminamas greitai, paprastai ir yra puikūs pusryčiai dviem! Jei valgytojų daugiau produktų kiekį reikėtų padidinti!
O mes dviese valgėme tiesiai iš kepimo formelės 🙂 labai skanu!!!
Reikės:
80g viso grūdo avižinių dribsnių
2v/š skysto medaus
1v/š alyvuogių aliejaus
1a/š cinamono
2 obuoliai
saujelė graikinių riešutų
šiek tiek aviečių ar kitokių uogų
formelė 21x14cm
Kaip gaminti:
Į dubenėlį beriu 80g viso grūdo avižinių dribsnių ir šaukštelį cinamono – sumaišau.
Pilu šaukštą alyvuogių aliejaus, 2 šaukštus skysto medaus – viską gerai sumaišau.
Paruoštus avižinius dribsnius, kol kas atidedu į šalį.
Nuplaunu ir nulupu 2 nedidelius obuolius (jei obuoliai naminiai nulupti nebūtina).
Obuolius sutarkuoju burokine tarka.
Sutarkuotus obuolius verčiu į kepimo indą (21x14cm) – tolygiai paskirstau.
Ant obuolių sluoksnio dedu paruoštus avižinius dribsnius – paskirstau ir lengvai paspaudžiu šakute.
Kepsiu įkaitintoje 180C orkaitėje ~20min
Kol kepa trupiniuotis susmulkinu saują graikinių riešutų.
Ant užkeptų avižinių dribsnių beriu smulkintų graikinių riešutų ir saują aviečių (mano šaldytos).
Skanaus!!!