Avižinių dribsnių trupiniuotis pusryčiams

Gaminimo laikas: 10 minučių be kepimo

Jei norite greitų, gardžių, sveikų pusryčių ir mėgstate avižinius dribsnius – siūlau pasigaminti užkeptų avižinių dribsnių su obuoliais, medumi, uogom ir riešutais!

Šis avižinių dribsnių trupiniuotis su obuoliais – pagaminamas greitai, paprastai ir yra puikūs pusryčiai dviem! Jei valgytojų daugiau produktų kiekį reikėtų padidinti!

O mes dviese valgėme tiesiai iš kepimo formelės 🙂 labai skanu!!!

Ingredientai

Reikės:

80g viso grūdo avižinių dribsnių

2v/š skysto medaus

1v/š alyvuogių aliejaus

1a/š cinamono

2 obuoliai

saujelė graikinių riešutų

šiek tiek aviečių ar kitokių uogų

formelė 21x14cm

Kaip gaminti:

Į dubenėlį beriu 80g viso grūdo avižinių dribsnių ir šaukštelį cinamono – sumaišau.

Pilu šaukštą alyvuogių aliejaus, 2 šaukštus skysto medaus – viską gerai sumaišau.

Paruoštus avižinius dribsnius, kol kas atidedu į šalį.

Nuplaunu ir nulupu 2 nedidelius obuolius (jei obuoliai naminiai nulupti nebūtina).

Obuolius sutarkuoju burokine tarka.

Sutarkuotus obuolius verčiu į kepimo indą (21x14cm) – tolygiai paskirstau.

Ant obuolių sluoksnio dedu paruoštus avižinius dribsnius – paskirstau ir lengvai paspaudžiu šakute.

Kepsiu įkaitintoje 180C orkaitėje ~20min

Kol kepa trupiniuotis susmulkinu saują graikinių riešutų.

Ant užkeptų avižinių dribsnių beriu smulkintų graikinių riešutų ir saują aviečių (mano šaldytos).

Skanaus!!!

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Taip pat gali patikti