Gaminimo laikas: 10 minučių be kepimo

Skubu pasidalinti nuostabiu keptų saldžių bulvių receptu!!! Skonis – pasakiškas😉!

Kepti batatai su jogurto ir česnakiniu sviesto padažu – tiesiog tirpsta burnoje, o dar tas pistacijų traškumas mmmm… tik paragavę suprasite apie ką aš čia🙂…

Ingredientai

Reikės:

2 batatų

Alyvuogių aliejaus

Druskos

~300g graikiško jogurto

~45g sviesto

2-3sk. česnako

Druskos

Čili pipirų

~50g kepintų, sūdytų pistacijų

Saujos petražolių

Kaip gaminti:

2 didesnius batatus gerai nuplaunu ir supjaustau nestorais (0,7-1cm) griežinėliais.

Į kepimo skardą įtiesiu kepimo popierių.

Pjaustytas saldžias bulves dedu į kepimo popieriumi išklotą kepimo skardą.

Batatus pašlakstau alyvuogių aliejumi (nepagailiu😉) ir pabarstau druska.

Šaunu į įkaitintą 200C orkaitę, kepsiu ~30min – viršus apačia be vėjelio.

Į didesnį dubenį ar gilesnę lėkštę dedu ~300g graikiško jogurto.

Jogurtą tolygiai paskirstau ant lėkštės dugno.

Iškepusius, apskrudusius batatus traukiu lauk iš orkaitės ir išdėlioju lėkštėje su jogurtu.

Ant bulvių dedu dar šiek tiek jogurto “bokštelių”.

Prikaistuvyje greit paruošiu sviesto padažą:

Pirmiausia smulkiai supjaustau 2-3 skilteles česnako.

Tuomet į prikaistuvį dedu ~45g sviesto.

Sviestą išlydau ant silpnos ugnies.

Kai sviestas išsilydo prie jo verčiu smulkintą česnaką.

Česnaką su sviestu kaitinu vis pamaišydama ~1min (gal minutės ir neprireiks – reikia stebėti, kad česnakas nepradėtų degti) – ant silpnos ugnies.

Beriu šiek tiek druskos, čili pipirų – sumaišau – padažas paruoštas!

Paruoštu česnakiniu sviesto padažu pašlakstau lėkštėje ant graikiško jogurto “poilsiaujančius” batatus.

Susmulkinu ~50g kepintų – sūdytų pistacijų.

Supjaustau saują petražolių.

Pistacijas ir petražoles beriu ant keptų saldžių bulvių.

Ir nieko nelaukiu – lekiu ragauti…

LABAI gardus patiekalas – ne tik gardus, bet naudingas ir maistingas 😊!

Skanaus!!!

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Taip pat gali patikti