Gaminimo laikas: 15 minučių

Ooo mama tu čia kaip šefas pagaminai, tikrai… gražu ir skanu – sako sūnus 😅.

Man labai malonu klausyti tokius komplimentus😊. Jei norite ir jūs išgirsti daug teigiamų įvertinimų – gaminkite šias brusketas!

Užkandžiai pagaminami greitai ir paprastai. Tad pasiraitojam rankoves ir …

Ingredientai

Reikės:

Prancūziško batono

Alyvuogių aliejaus

Druskos

Pipirų (naudojau pipirų mix)

Tepamojo varškės sūrelio (Philadelphia ar panašaus)

Sūdytos lašišos

Agurko

Mėlynojo svogūno

Kaparėlių

Šiek tiek citrinos sulčių

Krapų

Kaip gaminti:

Riekelėmis supjaustau prancūzišką batoną (pjaunu tiek riekelių kiek reikia 😉).

Batono riekeles sudedu į kepimo popieriumi išklotą kepimo skardą.

Pašlakstau alyvuogių aliejumi.

Beriu druskos, pipirų.

Kepsiu įkaitintoje 200C orkaitėje ~5min, viršus apačia be vėjelio.

Ant kiekvienos riekelės tepu po šaukštelį tepamojo varškės sūrelio (Philadelphia ar panašaus).

Sūdytą lašišą supjaustau riekelėmis. Lašišos riekelę kloju ant sūrelio sluoksnio (žuvies gabalėlį dedu S raide ant sumuštinio).

Agurką pjaustau riekelėmis, o riekeles pjaunu į keturias dalis.

Du agurko gabalėlius įtalpinu tarp lašišos “bangelių”😊.

Plonais pusžiedžiais supjaustau mėlynąjį svogūną.

Kelios riekelės svogūno keliauja ant brusketų.

Sumuštinukus papuošiu kaparėliais.

Pašlakstau citrinos sultimis, beriu šiek tiek pipirų.

Uždedu po nedidelę šakelę krapų.

Viskas… Galima ragauti… Arba laukti svečių🥂…

Skanaus!

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Taip pat gali patikti