Bulviniai blynai greitai

Gaminimo laikas: 15min be kepimo

Pirmas dalykas apie kurį pagalvoju pamačiusi šviežias bulves – tai bulviniai blynai!!!

Taip buvo ir vakar… parduotuvėje toookias gražuoles pamačiau, kad net minties kitos nebuvo, ką ruošiu pietums 😊.

Tad, gal ir jūs susigundysit? Nes taip gardu 😋…

Ingredientai

Reikės:

2,5kg bulvių

2-3 skiltelių česnako

Saujelės krapų, petražolių

2 kiaušinių

Druskos

Pipirų

Aliejaus kepimui

Kaip gaminti:

Nuskutu 2,5kg bulvių…

Nuskustas ir nuplautas bulves sutarkuoju elektrine bulvių tarkavimo mašina.

Oi… kaip džiaugiuosi, kad aš ją turiu!!! Darbas vyksta greitai ir lengvai 😉.

Į sutarkuotas bulves dedu smulkintas 2-3 skilteles česnako.

Susmulkinu saują krapų ir petražolių.

Smulkintus žalumynus verčiu į dubenį su bulvių tarkiu.

Beriu druskos (čia jau pagal skonį – aš dėjau šiek tiek daugiau kaip pusę arbatinio šaukštelio).

Įmušu du kiaušinius.

Viską gerai sumaišau!!!

Blynų masė paruošta.

Į įkaitintą keptuvę pilu aliejaus – nepagailiu!

Šaukštu dedu bulvių tarkio masės į keptuvę – iš 2 – 2,5 šaukšto bus nemažas blynelis.

Suformuotus 3 didesnius blynelius kepu ant vidutinės ugnies, kol gražiai apskrus. Maždaug 3min priklausomai nuo blynų storio.

Apkepusius blynus apverčiu ir toliau kepu dar ~3min kitą pusę ant vidutinės ugnies.

Iškeptus blynus dedu ant popierinio rankšluosčio, kad sugertų riebalų perteklių.

Taip iškepu visus bulvinius blynus.

Iškeptus blynus patiekiau su varškės – kefyro padažu (varškė + šiek tiek kefyro + druska + žalumynai).

Mums skaniausia su šiuo padažu, bet čia jau skonio reikalas – kas su grietine, rūgpieniu, o kas su uogiene bulvinius blynus mėgsta valgyti 😉…

Kepantiems ir skaniai valgantiems – SKANAUS!!!

2 komentarai
  1. Dar reikėjo kartu sutarkuoti ir vieną svogūną, bei į tarkį pagal tokį jo kiekį , dar įpilti 3 arbatinius šaukštelius degtinės. (čia nejuokauju). Tada blynai nesugers aliejaus ir bus traškesni iš išorės.
    Pagarbiai
    Šefas Valdas

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Taip pat gali patikti