Gaminimo laikas: 15min be kepimo
Pirmas dalykas apie kurį pagalvoju pamačiusi šviežias bulves – tai bulviniai blynai!!!
Taip buvo ir vakar… parduotuvėje toookias gražuoles pamačiau, kad net minties kitos nebuvo, ką ruošiu pietums 😊.
Tad, gal ir jūs susigundysit? Nes taip gardu 😋…
Reikės:
2,5kg bulvių
2-3 skiltelių česnako
Saujelės krapų, petražolių
2 kiaušinių
Druskos
Pipirų
Aliejaus kepimui
Kaip gaminti:
Nuskutu 2,5kg bulvių…
Nuskustas ir nuplautas bulves sutarkuoju elektrine bulvių tarkavimo mašina.
Oi… kaip džiaugiuosi, kad aš ją turiu!!! Darbas vyksta greitai ir lengvai 😉.
Į sutarkuotas bulves dedu smulkintas 2-3 skilteles česnako.
Susmulkinu saują krapų ir petražolių.
Smulkintus žalumynus verčiu į dubenį su bulvių tarkiu.
Beriu druskos (čia jau pagal skonį – aš dėjau šiek tiek daugiau kaip pusę arbatinio šaukštelio).
Įmušu du kiaušinius.
Viską gerai sumaišau!!!
Blynų masė paruošta.
Į įkaitintą keptuvę pilu aliejaus – nepagailiu!
Šaukštu dedu bulvių tarkio masės į keptuvę – iš 2 – 2,5 šaukšto bus nemažas blynelis.
Suformuotus 3 didesnius blynelius kepu ant vidutinės ugnies, kol gražiai apskrus. Maždaug 3min priklausomai nuo blynų storio.
Apkepusius blynus apverčiu ir toliau kepu dar ~3min kitą pusę ant vidutinės ugnies.
Iškeptus blynus dedu ant popierinio rankšluosčio, kad sugertų riebalų perteklių.
Taip iškepu visus bulvinius blynus.
Iškeptus blynus patiekiau su varškės – kefyro padažu (varškė + šiek tiek kefyro + druska + žalumynai).
Mums skaniausia su šiuo padažu, bet čia jau skonio reikalas – kas su grietine, rūgpieniu, o kas su uogiene bulvinius blynus mėgsta valgyti 😉…
Kepantiems ir skaniai valgantiems – SKANAUS!!!
2 komentarai
Dar reikėjo kartu sutarkuoti ir vieną svogūną, bei į tarkį pagal tokį jo kiekį , dar įpilti 3 arbatinius šaukštelius degtinės. (čia nejuokauju). Tada blynai nesugers aliejaus ir bus traškesni iš išorės.
Pagarbiai
Šefas Valdas
Reikės pabandyti – ačiū 😉