Gaminimo laikas: 25 minutės be kepimo
Labai skani, soti ir netradicinė pica sočiai vakarienei ar pietums 😉
Dažnai savaitgaliais kepame su vaikais picą. Ne visada mūsų pica būna tradicinė 😊, nes mums labai patinka eksperimentuoti virtuvėje. Todėl ir šį kartą neapsieita, be eksperimentų. Kepėme picą, kurios pagrindas iš virtų bulvių (galima pavadinti ją lietuviška pica 😉).
Ir ką galiu pasakyti – tikrai nesitikėjau, kad bus taip skanu!!! Minkštas, bet tvirtas bulvių pagrindas, rūkyta dešra, kelios alyvuogės ir daug tarkuoto sūrio – tikrai neįprasta, bet labai labai gardu…
Reikės:
500g bulvių
Druskos
Vandens bulvėms virti
Šaukšto sviesto
Kiaušinio
2 šaukštų kukurūzų krakmolo
Šaukšto pomidorų padažo
Saujelės krapų
Kelios riekės rūkytos dešros (ar kumpio)
Nedidelio svogūno
Kelių alyvuogių
100g sūrio
Picos prieskonių
Valgėme su česnakiniu padažu, kurio receptą rasite čia: https://www.maistomegeja.lt/cesnakinis-padazas/
Kaip gaminti:
Nulupu, supjaustau ~500g bulvių.
Supjaustytas bulves dedu į puodą, beriu druskos, užpilu vandeniu ir išverdu.
Išvirtas bulves nusunkiu.
Nusunktas bulves sutrinu bulvių trintuvu.
Į sutrintas bulves dedu šaukštą sviesto – maišau, kol sviestas ištirps.
Tuomet į bulvių masę įmušu kiaušinį, dedu du šaukštus kukurūzų krakmolo (galima dėti šaukštą bulvių krakmolo).
Viską gerai sumaišau.
Picos pagrindas paruoštas!
Į kepimo skardą įtiesiu kepimo popierių.
Ant kepimo popieriaus beriu šiek tiek krakmolo ar miltų.
Verčiu visą bulvių masę į kepimo skardą – šaukštu suformuoju ~1cm storio apvalų picos pagrindą.
Šaukštu pomidorų padažo ištepu bulvių picos pagrindą.
Saujelę šviežių smulkintų krapų beriu ant pomidorų padažo sluoksnio.
Sekantis sluoksnis plonomis riekelėmis pjaustytos dešros ar kumpio.
Pusžiedžiais supjaustau nedidelį svogūną ir dedu ant dešros sluoksnio.
Kelias alyvuoges supjaustau ir išdėlioju ant picos prie svogūnų.
Ant viršaus beriu 100g tarkuoto fermentinio sūrio.
Picą pabarstau picos prieskoniais.
Kepsiu įkaitintoje 180C orkaitėje ~ 20min – viršus apačia be vėjelio.
Skanaus 😋