Bulvių plokštainis

Kas bent kartą kepė kugelį namuose žino, kad nuostabus šio kepinio aromatas sukviečia prie salo visus namiškius. Dažniausiai bulvių plokštainį kepu rudenį, kuomet bulvės šviežios. Kugelis tuomet iškepa ypatingai gardus…

Nors atrodo plokštainiui pagaminti reikia skirti daug laiko ir pastangų – tikrai taip nėra. Jei turite bulvių tarkavimo mašiną ir orkaitę kugelį iškepsite be vargo!!!

Noriu pasidalinti mūsų šeimos mėgstamiausiu kugelio receptu su vištienos sparneliais. Prie šio bulvių plokštainio net spirgučių nereikėjo, valgėme tik su grietine. Nes bulvių ir vištienos skoniai taip puikiai susiderėjo, kad nieko daugiau nepritrūko 😉

Ingredientai

Reikės:

2,5kg bulvių (~20vnt vidutinių bulvių)

1kg vištienos sparnelių

250ml pieno

2 šaukštai aliejaus skardai patepti

bulvių prieskonių

vištienos prieskonių

kmynų, druskos, pipirų, dž. žalumynų

kepimo skardos 35x32cm dydžio

Kaip gaminti:

1kg vištienos sparnelių supjaustau. Sparnelį pjaunu į tris dalis (smailiosios dalies neprireiks).

Sparnelius dedu į dubenį, beriu druskos, pipirų, vištienos prieskonių, dž. žalumynų – sumaišau ir palieku 30min marinuotis.

Per tą laiką nulupu ~2,5kg bulvių, nuplaunu ir sutarkuoju bulvių tarkavimo mašina.

Į kepimo skardą įteisiu kepimo popierių (nebūtinai), patepu kepimo skardą 2 šaukštais aliejaus.

Sparnelius dedu į kepimo skardą – kepu įkaitintoje 180C orkaitėje ~15min.

Ant sutarkuotų bulvių beriu bulvių prieskonių, druskos, dž. žalumynų, kmynų – gerai sumaišau.

Į prikaistuvį pilu 250ml pieno ir kaitinu pieną iki virimo.

Karštą pieną užpilu ant tarkuotų bulvių ir gerai sumaišau.

Bulvių masę verčiu ant apkepusių sparnelių.

Šaukštu sulyginu paviršių.

Šaunu į įkaitintą 180C orkaitę ir kepu ~1val 30min (viršus apačia be vėjelio).

Iškepusį kugelį valgėme su grietine – labai gardu!

Skanaus 😉

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Taip pat gali patikti