Gaminimo laikas: 15 minučių

Greitai pagaminama ir labai gardi ir soti burokėlių – avinžirnių mišrainė su avinžirnių skysčio majonezu.

Mišrainė tobulai tiks Kūčių stalui, nes be kiaušinių ir be pieno produktų!!! Prie silkės ar žuvies, o gal ir viena – kaip kam patinka 😉.

Ingredientai

Reikės:

500g virtų burokėlių

250g marinuotų agurkėlių

Nedidelio mėlynojo svogūno

20g petražolių

Skardinės konservuotų avinžirnių (400g)

Druskos

Pipirų

Padažui:

2 šaukštų skysčio nuo konservuotų avinžirnių

100ml aliejaus

1 šaukštelio cukraus

1/4 šaukštelio druskos

1 šaukšto citrinos sulčių

1 šaukštelio garstyčių

Kaip gaminti:

Nedideliais kubeliais supjaustau ~500g virtų burokėlių.

Pjaustytus burokėlius verčiu į dubenį.

250g kubeliais pjaustytų marinuotų agurkėlių keliauja į dubenį prie burokėlių.

Pusžiedžiais supjaustau vieną nedidelį mėlynąjį svogūną ir dedu į bendrą dubenį.

Susmulkinu ~20g šviežių petražolių.

Petražoles verčiu prie visų kitų ingredientų.

Skardinę (400g) konservuotų avinžirnių pilu į kiaurasamtį nusunkiu skystį. Skysčio neišpilu – jo prireiks padažui!!!

Nusunktus avinžirnius beriu į dubenį prie burokėlių ir agurkų.

Dubenį su visais mišrainės ingredientais stumiu į šalį ir paruošiu padažą:

Į blenderio indą (ar kitą siaurą indą) pilu 2 šaukštus avinžirnių skysčio, 100ml aliejaus (naudojau saulėgrąžų), beriu šaukštelį cukraus, 1/4 šaukštelio druskos, pilu 1 šaukštą citrinos sulčių – sutrinu blenderiu iki vientisos masės.

Tuomet į indą dedu 1 šaukštelį grūdėtųjų garstyčių (galima ir paprastų garstyčių) – gerai sumaišau šaukštu.

Padažas paruoštas!

Verčiu visą padažą ant pjaustytų daržovių – sumaišau.

Paragauju ar nieko netrūksta – man trūksta druskos ir pipirų 😉.

Beriu į dubenį druskos, pipirų – vėl viską sumaišau.

Salotos paruoštos!!!

Belieka tik dėti į gražesnį dubenėlį ar kitą indą ir patiekti valgytojams!!!

Labai skanu, greita ir paprasta!!!

Skanaus gaminantiems 😊

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Taip pat gali patikti