Gaminimo laikas: 15 minučių
Greitai pagaminama ir labai gardi ir soti burokėlių – avinžirnių mišrainė su avinžirnių skysčio majonezu.
Mišrainė tobulai tiks Kūčių stalui, nes be kiaušinių ir be pieno produktų!!! Prie silkės ar žuvies, o gal ir viena – kaip kam patinka 😉.
Reikės:
500g virtų burokėlių
250g marinuotų agurkėlių
Nedidelio mėlynojo svogūno
20g petražolių
Skardinės konservuotų avinžirnių (400g)
Druskos
Pipirų
Padažui:
2 šaukštų skysčio nuo konservuotų avinžirnių
100ml aliejaus
1 šaukštelio cukraus
1/4 šaukštelio druskos
1 šaukšto citrinos sulčių
1 šaukštelio garstyčių
Kaip gaminti:
Nedideliais kubeliais supjaustau ~500g virtų burokėlių.
Pjaustytus burokėlius verčiu į dubenį.
250g kubeliais pjaustytų marinuotų agurkėlių keliauja į dubenį prie burokėlių.
Pusžiedžiais supjaustau vieną nedidelį mėlynąjį svogūną ir dedu į bendrą dubenį.
Susmulkinu ~20g šviežių petražolių.
Petražoles verčiu prie visų kitų ingredientų.
Skardinę (400g) konservuotų avinžirnių pilu į kiaurasamtį nusunkiu skystį. Skysčio neišpilu – jo prireiks padažui!!!
Nusunktus avinžirnius beriu į dubenį prie burokėlių ir agurkų.
Dubenį su visais mišrainės ingredientais stumiu į šalį ir paruošiu padažą:
Į blenderio indą (ar kitą siaurą indą) pilu 2 šaukštus avinžirnių skysčio, 100ml aliejaus (naudojau saulėgrąžų), beriu šaukštelį cukraus, 1/4 šaukštelio druskos, pilu 1 šaukštą citrinos sulčių – sutrinu blenderiu iki vientisos masės.
Tuomet į indą dedu 1 šaukštelį grūdėtųjų garstyčių (galima ir paprastų garstyčių) – gerai sumaišau šaukštu.
Padažas paruoštas!
Verčiu visą padažą ant pjaustytų daržovių – sumaišau.
Paragauju ar nieko netrūksta – man trūksta druskos ir pipirų 😉.
Beriu į dubenį druskos, pipirų – vėl viską sumaišau.
Salotos paruoštos!!!
Belieka tik dėti į gražesnį dubenėlį ar kitą indą ir patiekti valgytojams!!!
Labai skanu, greita ir paprasta!!!
Skanaus gaminantiems 😊