Gaivios, sveikos ir labai gardžios šviežių burokėlių salotos su raugintais kopūstais.

Taip taip burokėliai ir morkos salotose švieži – nevirti. Raugintų kopūstų rūgštelė ir morkų bei burokėlių saldumas puikiai dera tarpusavyje. Šviežių daržovių salotos tiks prie daugelio patiekalų!!!

Skaniausios šios salotos pasimarinavę 3-6val, bet tikrai skanu ir galima valgyti iš karto. Todėl dažniausiai salotas gaminu iš vakaro, kitai dienai, tuomet nereikia laukti 😊

Visiems burokėlių ir gaivių salotų mėgėjams (tarp kurių ir aš 🙋‍♀️) – bus tikras atradimas 😉

Ingredientai

Reikės:

400g šviežių burokėlių (nevirtų)

200g morkų (nevirtų)

400g raugintų kopūstų

60g poro ar svogūno

Druskos + pipirų

Šaukštelio cukraus

4-5 šaukštų alyvuogių aliejaus (ar kitokio)

Kaip gaminti:

200g morkų nuplaunu, nulupu ir sutarkuoju burokine tarka į didesnį dubenį.

Nuplaunu ir nulupu šviežią (nevirtą) burokėlį ~400g.

Burokėlį sutakuoju burokine tarka prie morkos.

400g raugintų kopūstų verčiu prie sutarkuotų morkų ir burokėlio (skystį nuo kopūstų reikia nupilti, jei jo yra).

Griežinėliais supjaustau 60g poro (vietoj poro galima smulkiais kubeliais supjaustyti svogūno).

Supjaustytą porą dedu prie kitų daržovių.

Į dubenį ant daržovių beriu druskos, pipirų, šaukštelį cukraus.

Užpilu 4-5 šaukštus alyvuogių aliejaus (tinka ir kitoks aliejus).

Viską gerai sumaišau.

Uždengiu maistine plėvele ir palieku ~3-6val marinuotis.

Galima salotas valgyti iš karto, bet po kelių valandų jos skanesnės!

Mes šias salotas valgome prie įvairių patiekalų – labai skanu ir sveika!!!

Skanaus 😉

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Taip pat gali patikti