Gaminimo laikas: 30 minučių
Jei reikėtų išrinkti trejetuką skaniausių sriubų – ši sriuba būtų pirmoje arba antroje 😊 vietoje!
Labiau sušildančios, atgaivinančios ir sotesnės sriubos sunku būtų rasti. Todėl siūlau nieko nelaukti, o greitai pasigaminti gardžios burokėlių sriubos.
Juk pagaminti barščius labai paprasta ir nesudėtinga 😉!
Reikės:
500g virtų burokėlių
500g maltos mėsos
Druskos
Pipirų
Paprikos miltelių
Vidutinės morkos
Vidutinio svogūno
2 skiltelių česnako
Aliejaus kepimui
1 šaukšto sviesto
2 vidutinės bulvės
1,5l vandens
Kelių lauro lapelių
Kelių kvapiųjų pipirų žirnelių
Kelių juodųjų pipirų žirnelių
Šiek tiek čili pipirų
0,5 šaukštelio paprikos miltelių
Druskos
Saujos šviežių petražolių
Kaip gaminti:
500g maltos mėsos (naudojau maltą vištienos šlaunelių mėsą, bet puikiai tinka ir kitokia mėsa) verčiu į dubenėlį.
Beriu druskos, pipirų, raudonosios paprikos miltelių.
Mėsą gerai sumaišau su prieskoniais.
Iš gautos masės formuoju nedidelius kukulius – man pavyko sulipdyti 17 rutuliukų 😉.
Didesniais kubeliais supjaustau vieną vidutinę morką.
Smulkiais kubeliais supjaustau vieną svogūną.
Susmulkinu 2 skilteles česnako.
Pjaustytus morką, svogūną ir česnaką reikės apkepinti.
Į puodą (geriau storu dugnu), kuriame virsiu sriubą, pilu šiek tiek aliejaus (alyvuogių ar kt.), dedu šaukštą sviesto.
Kuomet sviestas ištirpsta į puodą verčiu pjaustytą morką, svogūną ir česnaką.
Kepinu daržoves vis pamaišydama ~5min ant vidutinės ugnies.
Kubeliais supjaustau 2 vidutines bulves.
Pjaustytas bulves verčiu į puodą prie apkepusių daržovių.
Pilu 1,5l vandens.
Dedu kelis lauro lapelius, šiek tiek kvapiųjų ir juodųjų pipirų žirnelių, 1/4 šaukštelio čili pipirų dribsnių, 0,5 šaukštelio saldžiosios paprikos miltelių, druskos (pagal skonį).
Sumaišau ir kaitinu ant didesnės ugnies, kol užvirs.
Kuomet puodas pradeda “burbuliuoti” į puodą keliauja mėsos kukuliai.
Verdu ~10min ant vidutinės silpnesnės ugnies.
Kol puodas verda, sutarkuoju 500g virtų burokėlių.
Virtus tarkuotus burokėlius verčiu į sriubos puodą.
Viską sumaišau ir verdu dar ~1-2min.
Tuomet į verdančią sriubą beriu saują smulkintų šviežių petražolių.
Ugnį išjungiu, dangtį uždengiu.
Palaukiu kelias minutes arba nelaukusi iš karto ragauju 😊…
Pilu kelis samtelius barštelių į dubenėlį, dedu šaukštą grietinės ir ragauju… Dar reikia riekelės duonos…
Mmmm… labai gardu…
Pasigaminkite ir paragaukite – nepasigailėsite!!!
Skanaus!!!