Burokėlių sriuba

Gaminimo laikas: 30 minučių

Jei reikėtų išrinkti trejetuką skaniausių sriubų – ši sriuba būtų pirmoje arba antroje 😊 vietoje!

Labiau sušildančios, atgaivinančios ir sotesnės sriubos sunku būtų rasti. Todėl siūlau nieko nelaukti, o greitai pasigaminti gardžios burokėlių sriubos.

Juk pagaminti barščius labai paprasta ir nesudėtinga 😉!

Ingredientai

Reikės:

500g virtų burokėlių

500g maltos mėsos

Druskos

Pipirų

Paprikos miltelių

Vidutinės morkos

Vidutinio svogūno

2 skiltelių česnako

Aliejaus kepimui

1 šaukšto sviesto

2 vidutinės bulvės

1,5l vandens

Kelių lauro lapelių

Kelių kvapiųjų pipirų žirnelių

Kelių juodųjų pipirų žirnelių

Šiek tiek čili pipirų

0,5 šaukštelio paprikos miltelių

Druskos

Saujos šviežių petražolių

Kaip gaminti:

500g maltos mėsos (naudojau maltą vištienos šlaunelių mėsą, bet puikiai tinka ir kitokia mėsa) verčiu į dubenėlį.

Beriu druskos, pipirų, raudonosios paprikos miltelių.

Mėsą gerai sumaišau su prieskoniais.

Iš gautos masės formuoju nedidelius kukulius – man pavyko sulipdyti 17 rutuliukų 😉.

Didesniais kubeliais supjaustau vieną vidutinę morką.

Smulkiais kubeliais supjaustau vieną svogūną.

Susmulkinu 2 skilteles česnako.

Pjaustytus morką, svogūną ir česnaką reikės apkepinti.

Į puodą (geriau storu dugnu), kuriame virsiu sriubą, pilu šiek tiek aliejaus (alyvuogių ar kt.), dedu šaukštą sviesto.

Kuomet sviestas ištirpsta į puodą verčiu pjaustytą morką, svogūną ir česnaką.

Kepinu daržoves vis pamaišydama ~5min ant vidutinės ugnies.

Kubeliais supjaustau 2 vidutines bulves.

Pjaustytas bulves verčiu į puodą prie apkepusių daržovių.

Pilu 1,5l vandens.

Dedu kelis lauro lapelius, šiek tiek kvapiųjų ir juodųjų pipirų žirnelių, 1/4 šaukštelio čili pipirų dribsnių, 0,5 šaukštelio saldžiosios paprikos miltelių, druskos (pagal skonį).

Sumaišau ir kaitinu ant didesnės ugnies, kol užvirs.

Kuomet puodas pradeda “burbuliuoti” į puodą keliauja mėsos kukuliai.

Verdu ~10min ant vidutinės silpnesnės ugnies.

Kol puodas verda, sutarkuoju 500g virtų burokėlių.

Virtus tarkuotus burokėlius verčiu į sriubos puodą.

Viską sumaišau ir verdu dar ~1-2min.

Tuomet į verdančią sriubą beriu saują smulkintų šviežių petražolių.

Ugnį išjungiu, dangtį uždengiu.

Palaukiu kelias minutes arba nelaukusi iš karto ragauju 😊…

Pilu kelis samtelius barštelių į dubenėlį, dedu šaukštą grietinės ir ragauju… Dar reikia riekelės duonos…

Mmmm… labai gardu…

Pasigaminkite ir paragaukite – nepasigailėsite!!!

Skanaus!!!

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Taip pat gali patikti