Cepelinai orkaitėje

Cepelinai orkaitėje. Netikri cepelinai. Cepelinai – apgavikai. Nežinau, kaip pavadinti 🤷
Skanūs, gražūs ir lengvai pagaminami !!!

Gaminau cepelinus su kiauliena, bet gardu ir su vištiena, kalakutiena ar kita mėsa.

Tinka su grietine, daržovėm ar su grybų padažu 😉

Ingredientai

Reikės:

~ 1kg bulvių (8 vidutinės bulvės)
0,5 svogūno
100g fermentinio sūrio
1 kiaušinio
1 a/š bulvių prieskonių su druska
0,5 a/š dž. rozmarino
450g maltos mėsos
druskos
pipirų
3sk česnako
sauja šviežių petražolių

Pagaminau 6 cepelinus 😉

Kaip gaminti:

Nulupu ir sutarkuoju ~1kg bulvių (burokine tarka).

Imu saują sutarkuotų bulvių masės ir spaudžiu rankomis. Taip nusunkiu visą tarkuotą bulvių masę. Skystį išpilu (jo nereikės).

Nusunktas bulves dedu į dubenį.

Prie bulvių sutarkuoju pusę svogūno, 100g fermentinio sūrio (burokine tarka), beriu šaukštelį bulvių prieskonių, 0,5 šaukštelio dž. rozmarino (sutrinu pirštais).

Viską gerai sumaišau šaukštu.

Įmušu kiaušinį ir vėl sumaišau.

Bulvių masė paruošta!

Į dubenį dedu 450g maltos mėsos, beriu druskos, pipirų, kalendros, 3 skilteles smulkinto česnako, saują smulkintų šviežių petražolių – gerai sumaišau!

Iš mėsos formuoju 6 pailgus kukulius.

Į kepimo skardą įtiesiu kepimo popierių (nebūtinai), patepu aliejumi.

Formuoju cepelinus – galima rankomis formuoti, bet aš formavau maistinės plėvelės pagalba.

Ant nedidelio gabalo maistinės plėvelės dedu 2 šaukštus bulvių masės ir išploju nestorą blyną.

Mėsos kukulį dedu ant bulvių blyno vidurio ir paėmusi už plėvelės kraštų juos suspaudžiu suformuoju cepeliną.

Maistinės plėvelės kraštus paleidžiu ir cepeliną perkelių į kepimo skardą.

Taip suformuoju 6 cepelinus.

Kepu įkaitintoje 180C orkaitėje ~1val (viršus apačia be vėjelio).

Skanaus 😉

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Taip pat gali patikti