Ar mėgstate cepelinus? O ar mėgstate juos gaminti? O gal dar negaminote visai?

Noriu pasiūlyti šiek tiek kitokį, lengvesnį cepelinų gaminimo būdą😉

Cepelinai be virtų bulvių, o tarkuotas bulves nusunkiu koštuve. Taip daug greičiau, paprasčiau ir lengviau!

O kamgi nepatinka greičiau pagaminami patiekalai?

Cepelinus patiekiau su spirgais ir grietine – buvo labai gardu!!!

Ingredientai

Reikės:

~20vnt vidutinio dydžio bulvių
1v/š bulvių krakmolo
Druskos
Įdarui:
300-500g maltos mėsos
0,5 svogūno
Druskos
Pipirų
Į puodą su vandeniu:
Druskos
Tirpinto krakmolo (100ml vandens + 1v/š krakmolo)
Padažui:
200g šoninės k/r
2 svogūnų

Kaip gaminti:

Nulupu ir sutarkuoju ~20vnt vidutinio dydžio bulvių.

Į didesnį puodą pilu ~3 litrus vandens, beriu šaukštą druskos.

Puodą su vandeniu dedu ant viryklės, kol užvirs vanduo gaminu cepelinus.

Sietelį ar koštuvą dedu ant didesnio dubenio ar puodo.

Į sietelį dedu kelis šaukštus sutarkuotų bulvių ir šaukštu spausdama bulvių tarkį sietelyje – nusunkiu bulves, skystis turi likti dubenyje.

Nusunktas bulves dedu į sausą dubenį. Taip dalimis, dėdama į sietelį, nusunkiu visas bulves.

Skystį likusį nuo nusunktų bulvių atsargiai nupilu, ant dubens dugno turi būti likusio krakmolo. Šį krakmolą dedu ant nusunktų bulvių.

Ant bulvių dedu dar šaukštą bulvių krakmolo, beriu druskos ir viską gerai sumaišau – masė bus minkšta – taip ir turi būti.

Į maltą mėsą dedu 0,5 pjaustyto svogūno, beriu druskos, pipirų – sumaišau – mėsa paruošta.

Imu saują bulvių masės išploju blynelį ant blynelio vidurio dedu saujelę mėsos įdaro. Bulvių blynelio kraštus užlenkiu ant mėsos – spausdama ir sukdama tarp rankų formuoju kukulį – cepeliną.

Taip suformuoju visus kukulius – man pavyko 9 sulipdyti!

Į pusę puodelio šalto vandens dedu šaukštą krakmolo – išmaišau.

Kai puodas su vandeniu užverda – puodelį su tirpintu krakmolu supilu į puodą (pilant reikia maišyti).

Tuomet jau į verdantį puodą sudedu cepelinus – kaitinu ant didesnės ugnies, kol puodas užverda. Puodui užvirus ugnį sumažinu ir verdu vis pamaišant ~20-30min (priklauso nuo cepelinų dydžio).

Kol verda cepelinai pasiruošiu spirgučių padažą:

Keptuvėje pakepinu kubeliais pjaustytą ~200g karšto rūkymo šoninę ir 2 svogūnus – kepinu ant vidutinės ugnies, kol gražiai apkeps ~ 7-10min.

Išvirusius cepelinus patiekiu su spirgučių padažu ir grietine 😋

Skanaus!!!

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Taip pat gali patikti