Chia sėklų pudingas su kefyru

Gaminimo laikas: 5 minutės

Maistingi ir naudingi pusryčiai, o gal desertas 😊?

Aš visuomet šį pudingą ruošiu iš vakaro. Vakare užpilu sėklas kefyru ir palieku per naktį šaldytuve. Ryte įmetu banano, uogų, riešutų ir skaniausi pusryčiai paruošti!!!

Jei nemėgstate ar neturite kefyro, vietoj jo puikiausiai tiks jogurtas, kokosų, migdolų ar kitas augalinis pienas, sultys…

Ingredientai

Reikės:

vienai porcijai:

1 šaukšto chia sėklų

200ml kefyro

nedidelio banano

saujos uogų

saujos riešutų ir razinų mišinio

Kaip gaminti:

Šį pudingą dažniausiai gaminu pusryčiams, todėl ruošiu jį iš vakaro, kad chia sėklos spėtų išbrinkti.

Valgomąjį šaukštą šalavijo (chia) sėklų beriu į dubenėlį ar didesnį puodelį.

Užpilu stikline (200ml) kefyro.

Galima užpilti kitu mėgstamu pienu, sultimis ar jogurtu 😉.

Dubenėlį uždengiu maistine plėvele ir nešu į šaldytuvą.

Šaldytuve laikysiu per naktį.

Ryte traukiu lauk dubenėlį iš šaldytuvo, nuimu maistinę plėvelę.

Supjaustau nedidelį bananą ir dedu jį ant išbrinkusių chia sėklų.

Prie banano beriu saują uogų. Šį kartą turėjau šilauogių, bet tinka visos mėgstamos uogos ar pjaustyti vaisiai (kivi, obuoliai, kriaušės, persikai, nektarinai ir kt.).

Saujelė razinų ir riešutų mišinio keliauja prie uogų ir banano.

Štai pusryčiai – desertas paruoštas!!!

Jei mėgstate saldžiau galite paruoštą pudingą pašlakstyti skystu medumi ar klevų sirupu 😉.

Skanaus!!!

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Taip pat gali patikti