Gaminimo laikas: 15min be kepimo
Ar jau prisivalgėte cukinijų? O gal vis dar sukate galvą, ką čia iš jų pagaminti?
Siunčiu jums cukinijų apkepo receptą😉. Šis cukinijų apkepas su rūkytomis dešrelėmis ne tik labai gardus, bet ir labai paprastai pagaminamas!
Reikės:
500g cukinijų
200g grūdėtos varškės 7%
2 kiaušinių
100g fermentinio sūrio
100g rūkytų dešrelių
Druskos
Pipirų
Česnako granulių
3 šaukštų maltų džiūvėsėlių
Kepimo forma 11x30cm
Kaip gaminti:
~500g šviežių cukinijų sutarkuoju burokine tarka į dubenį.
Jei cukinijos ne šviežios žievę reikėtų nulupti, o sėklas pašalinti. Bet mano cukinijos šviežutėlės – tik nuskyniau iš lysvės nuploviau ir sutarkavau😊.
Prie sutarkuotų cukinijų dedu indelį 200g grūdėtos varškės 7%.
Įmušu 2 kiaušinius.
Sutarkuoju 100g fermentinio sūrio.
Takuotas sūris keliauja į bendrą dubenį.
Nedideliais gabalėliais supjaustau kelias rūkytas dešreles ~100g. Dešrelės turi būti skanios, tuomet ir apkepas bus gardesnis😉.
Pjaustytas dešreles dedu prie tarkuotų cukinijų ir visų kitų “reikalų”.
Beriu druskos, pipirų, česnako granulių.
Į dubenį dar dedu 2 valgomus šaukštus maltų džiūvėsėlių.
Viską gerai sumaišau – apkepo masė paruošta!
Į kepimo formą 11x30cm dydžio įtiesiu kepimo popierių.
Sudedu visą cukinijų masę, šaukštu sulyginu paviršių.
Būsimo apkepo viršų apibarstau šaukštu maltų džiūvėsėlių.
Beliko tik iškepti😉…
Kepsiu įkaitintoje 180C orkaitėje ~1val. – viršus apačia be vėjelio.
Gražiai apskrudusį ir apkepusį cukinijų apkepą traukiu lauk iš orkaitės, išimu iš kepimo formos.
Mmm… koks aromatas pasklido namuose…
Valgytojai kaip mat prisistatė…
Valgėme kam su kuo patinka: su daržovėm, su graikišku jogurtu ar su česnakiniu padažu 🙂…
Česnakinio padažo receptas čia: https://www.maistomegeja.lt/cesnakinis-padazas/
Skanaus!!!