Rudenėja jau rudenėja… Dienos trumpėja, vakarai ilgėja, oras atvėso, tai galima ir virtuvėje ilgiau pasisukinėti
O kol rugpjūtis džiugina mus gausiu daržovių derliumi – aš skubu pasidalinti – puikiu daržovių mišrainės žiemai receptu 😉
Reikės:
- 7vnt iškaitintų stiklainių (500ml)
- 500g svogūnų
- 600g morkų
- 500g paprikų
- 600g pomidorų
- 1,5kg cukinijų
- 600g apelsinų (3vnt)
- 200ml aliejaus
- 1v/š druskos
- 500g mėgstamo pomidorų padažo
- 200g cukraus
- 70ml obuolių acto
Ši daržovių mišrainė – puikus pagardas prie įvairių patiekalų. Gaminau mišrainę iš visiems gerai pažįstamų daržovių (morkų, svogūnų, cukinijų, paprikų, pomidorų), o kad būtų gardžiau, įdėjau kelis apelsinus Skonis tikrai puikus, labai panašus į Uncle Bens padažą
Tad jei mėgstate daržovių pagardus – pasigaminkite šią puikią mišrainę ir galėsite ragauti ją per visą žiemą (laikyti reikia vėsioje vietoje)!
Skanaus!!!
Kaip gaminti:
Į didesnį puodą (maniškis 6l) pilu 200ml aliejaus, 600g kubeliais pjaustytų morkų, 500g kubeliais pjaustytų svogūnų, 500g pjaustytų paprikų.
Vis pamaišant troškinu ~20min ant vidutinės ugnies.
Tuomet į puodą dedu 600g pjaustytų pomidorų, 1,5kg kubeliais pjaustytų cukinijų, beriu 1 šaukštą druskos.
Pamaišydama troškinu ~20min.
Dabar jau apelsinų eilė – į puodą verčiu 600g nuluptų ir supjaustytų apelsinų.
500g mėgstamo pomidorų padažo.
Beriu 200g cukraus, 70ml obuolių acto – viską gerai sumaišau.
Pamaišydama troškinu ~20min ant vidutinės ugnies.
Daržovių mišrainę pilu į įškaitintus stilkainius, sandariai uždengiu dangteliais.
Uždarytus stiklainius sudedu dangteliais žemyn (aukštyn kojom 😊) – šiltai užkloju ir laukiu, kol atvės!!!
Laikau vėsioje vietoje!
Skanaus 😋