Vis daugiau žmonių domisi sveikesniais ir naudingesniais desertais (tarp jų ir aš 😊). Ir visai ne be reikalo! Juk galima pasigaminti tokių nuostabių ir gardžių skanumynų, kurie ne tik nustebins savo skoniu ir išvaizda, bet dar ir bus sveikesni.
Štai kokį skanėstą iš datulių pagaminau šį kartą. Galima pavadinti sveikuolišku snikeriu, nes skonis primena snikers šokoladą – ar datulių saldainiais, nes nemažiau saldūs, nei šokoladiniai saldainiai! Tad jei dar neragavote tokių ar panašių skanėstų iš datulių, būtinai paragaukite!!! Skonis puikus!!!
Reikės:
10 datulių su kauliukais
10 šaukštelių žemės riešutų kremo
Saujos kepintų ir sūdytų žemės riešutų
~30g juodojo šokolado
Datules naudojau didesnes, minkštas su kauliukais, riešutų kremas turi būti kambario temperatūros, tuomet jį lengviau naudoti. Rinkausi kepintus žemės riešutus, nes norėjau, kad skanumynas būtų panašesnis į snikers šokoladuką, bet tai visai nebūtina – tinka ir kitokie riešutai😉.
Kaip gaminti:
Datules nuplaunu ir nusausinu.
Tuomet įpjaunu datulę iki pusės ir išimu kauliuką (taip išlukštenu visas datules).
Į datulių vidų dedu po šaukštelį žemės riešutų kremo.
Ant kremo kelis kepintus ir sūdytus žemės riešutus.
Garų vonelėje ar mikrobangų krosnelėje išlydau ~30g juodojo šokolado.
Išlydytą šokoladą užpilu ant datulių.
Paruoštą skanumyną dedu į šaldytuvą 5-10min, kad sustingtų šokoladas.
Kuomet šokoladas sustingsta – galima ragauti!!!
Skanaus 😉