Gaminimo laikas: 20 minučių
Kai nėra laiko ilgai darbuotis virtuvėje, o valgyti nori visa šeima – dešrainiai puiki išeitis!!!
Super greita vakarienė, pusryčiai ar užkandis… Dešrainius gaminau su pieniškomis, salstelėjusiomis bandelėmis – buvo labai gardu (bandelės tinka ir kitokios😉).
Reikės:
Pieniškų bandelių
Dešrelių
Sūrio
Padažui:
1v/š graikiško jogurto
2v/š majonezo
Skiltelės česnako
Marinuoto agurko (didesnio)
1a/š kečiupo
Krapų
Kaip gaminti:
Dešrainiams rinkausi pieniškas bandeles (man jos labai gardžios)…
Įpjaunu bandelės viršų.
Į įpjautą bandelę dedu siaurą riekelę sūrio.
Dešrelę pjaunu pusiau ir dar kartą pusiau tik skersai.
Ketvirtį dešrelės “įmontuoju” į bandelę prie sūrio.
Šaunu įdarytas bandeles į įkaitintą 180C orkaitę, kepsiu ~10min viršus apačia be vėjelio.
Kol kepa bandelės su dešrelėm ir sūriu – pasiruošiu padažą.
Į dubenėlį dedu šaukštą graikiško jogurto, 2 šaukštus majonezo.
Įspaudžiu (ar dedu susmulkintą) skiltelę česnako.
Smulkiais kubeliais supjaustau vieną didesnį marinuotą agurkėlį.
Pjaustytas marinuotas agurkėlis keliauja į būsimo padažo dubenį.
Dedu šaukštelį kečupo.
Viską gerai sumaišau.
Padažiukas paruoštas 😉…
Traukiu lauk bandeles iš orkaitės.
Ant dešrainių dedu po šaukštą padažo.
Papuošiu smulkintais šviežiais krapais…
Irrr… greitai ragauju… Labai labai gardu!!!
Skanaus.