Gaminimo laikas: 15 minučių
Labai gardžios, gaivios, bet kartu ir sočios šviežių kopūstų salotos su pupelėmis.
Salotos lengvai derinamos prie įvairių patiekalų. Taip pat puikiausiai galima valgyti ir vienas su riekele skrudintos ar paprastos duonos 😉.
Šį kartą salotas valgėme su orkaitėje keptais vištienos kepsneliais – buvo labai gardu…
Reikės:
300g šviežio kopūsto
60g svogūno
150g agurko
60g ridikėlių
100g pomidoro
Skardinės konservuotų pupelių 400g
Druskos
Pipirų
1 šaukšto citrinos sulčių
Padažui:
50ml skysčio nuo konservuotų pupelių
100ml aliejaus (saulėgrąžų)
1 šaukštelio garstyčių
0,5 šaukštelio cukraus
1/4 šaukštelio druskos
Kaip gaminti:
Smulkiais šiaudeliais supjaustau ~300g šviežio kopūsto (kuo smulkiau tuo skaniau 😉).
Pjaustytą kopūstą verčiu į didesnį dubenį.
Kubeliais supjaustau 60g svogūną ir dedu prie pjaustyto kopūsto.
150g agurko, 100g pomidoro supjaustyto kubeliais ir 60g ridikėlių supjaustytų plonomis riekelėmis keliauja į bendrą dubenį prie kopūsto ir svogūno.
Atidarau skardinę 400g konservuotų pupelių (turėjau tamsių pupelių, bet tinka šviesios ar margos – visai nesvarbu 😊).
Nuo pupelių nupilu skystį – pupelių skysčio neišpilu, jo prireiks vėliau.
Nusunktas pupeles verčiu prie pjaustytų daržovių.
Dubenį su daržovėmis patraukiu ir ruošiu padažą salotoms.
Į blenderio (ar kitą aukštesnį indą) pilu 50ml skysčio nuo konservuotų pupelių, 100ml aliejaus (naudojau saulėgrąžų), dedu šaukštelį garstyčių, 0,5 šaukštelio cukraus ir 1/4 šaukštelio druskos.
Viską sutrinu blenderiu iki vientisos masės – bus tirštas padažas.
Padažas paruoštas!!!
Pilu padažą į dubenį su pjaustytomis daržovėmis.
Beriu šiek tiek druskos, pipirų, pilu šaukštą citrinos sulčių.
Viską labai gerai sumaišau dviem šaukštais.
Salotos paruoštos 😉!!!
Prie salotų supjaustau orkaitėje keptą vištienos šlaunelių mėsos kepsnelį – receptas čia: https://www.maistomegeja.lt/vistienos-slauneliu-mesos-kepsneliai-orkaiteje/
Mmmm… kaip viskas čia dera, koks geras skonis👍 !!!
Paragaukite – tikrai patiks…
Skanaus😊.