Puikios salotos su pesto padažu, o pesto padažui gaminti naudojau kokybišką “Hemper oil” šalto spaudimo nerafinuotą pluoštinių kanapių sėklų aliejų.
Reikės:
Pesto padažui:
120ml “Hemper oil” kanapių sėklų aliejaus
~30g baziliko lapelių
40g tarkuoto parmezano
3sk česnako
50g anakardžių riešutų
druskos, pipirų
Salotoms:
Sauja salotų mišinio
6 vyšniniai pomidoriukai
80g mini mocarelos sūrio
2v/š pesto padažo
šiek tiek parmezano
Puikių ir kokybiškų produktų toli ieškoti nereikia 😉 Viskas po ranka!
“Hemper oil” šalto spaudimo nerafinuotas pluoštinių kanapių sėklų aliejus.
Visada šviežia, skanu ir sveika!!!
Užeikite į internetinį http://hemperoil.lt/ puslapį ir galėsite ne tik įsigyti šio aliejaus, bet rasite daugiau informacijos apie šio aliejaus naudą, bei teisingą naudojimą. Taip pat čia rasite kitus šių ūkininkų gaminamus produktus.
O aš gaminau pesto padažą su kanapių sėklų aliejumi ir juo gardinau salotas 🙂 Labai patogu, kad šį padažą galima apie 2 savaites laikyti šaldytuve. Pesto padažu gardinu ne tik salotas, bet ir kitus patiekalus (makaronus, mėsą, vištieną) arba tepu ant skrudintos duonelės 😋
Kaip gaminti:
Pesto padažui:
Į blenderio indą dedu 30g baziliko lapelių, 3 skilteles česnako, 40g tarkuoto parmezano, 50g anakardžių, pilu 120ml “Hemper oil” šalto spaudimo nerafinuoto pluoštinių kanapių sėklų aliejaus, beriu druskos, pipirų – sutrinu blenderiu iki vientisos masės.
Pesto paruoštas.
Salotoms:
Saują salotų dedu į didesnę lėkštę.
Ant salotų išdėlioju kelis vyšninius pomidoriukus, ~80g mini mocarelos sūrio (rutuliukų).
Šaukšteliu tolygiai išdėlioju ant salotų 2 šaukštus pesto padažo, beriu šiek tiek tarkuoto parmezano.
Salotos paruoštos!
Likusį pesto padažą sudedu į sandarų stiklainį ir dedu į šaldytuvą (šaldytuve laikau ~2sav).
Skanaus😉