Greita plonapadė pica

Picos padui jokių mielių nereikia, o kiti picos ingredientai gali būti tokie, kokius labiausiai mėgstate 😉 Tik sūrio nepagailėkite!!!
Kepiau iš karto dvi picas, todėl – jei kepsite vieną – produktų prireiks mažiau. Bet mes tryse sukirtome dvi picas, nes buvo labai skanuuu…

Vaikams prie picos gaminau česnakinio padažiuko: https://www.instagram.com/tv/CNFmkuUjBTM/?utm_source=ig_web_copy_link 😊

Ingredientai

Reikės:

Dviem 32cm picos padam reikės:

  • 100ml pieno
  • 1 kiaušinio
  • 1v/š aliejaus
  • 0,5a/š druskos
  • 250g miltų

2 Picom :

  • 4v/š kečupo
  • 2v/š alyvuogių aliejaus
  • 240g tarkuoto fermentinio sūrio
  • 60g mėlynojo svogūno
  • 200g kumpio
  • 10 vnt vyšninių pomidoriukų
  • raudonėlio

Kaip gaminti:

Pirmiausia reikia pasiruošti tešlą.
Į dubenį mušu kiaušinį, pilu pieną, 1 valgomą šaukštą aliejaus ir beriu druskos – viską sumaišau.
Į dubenį beriu miltus ir užminkau tešlą, kuomet pasidaro nepatogu minkyti dubenyje, stalą ir rankas patepu aliejumi ir tešlą baigiu minkyti ant stalo. Tešla turi nelipti nei prie rankų, nei prie stalo.
Tuomet tešlą dedu į aliejumi pateptą dubenėlį. Uždengiu maistine plėvele ir dedu į šaldytuvą ~ 10min.
Per tą laiką pasiruošiu kitus picos ingredientus: sutarkuoju fermentinio sūrio, supjaustau mėlynojo svogūno, kumpio (jei nesupjaustytas) ir susmulkinu vyšninius pomidoriukus.
Po 10min tešlą išimu iš šaldytuvo ir padalinu į 2 dalis bus 2 picos 😉

Vieną tešlos gabalėlį kočioju ant kepimo popieriaus (bus lengviau perkelti į kepimo skardą), kočėlą reikia patepti aliejumi. Iškočioju maždaug 32cm skersmens ploną lakštą. Perkeliu su kepimo popieriumi į kepimo skardą.

Picos padą ištepu keliais šaukštais kečupo ir šaukštu alyvuogių aliejaus. Beriu tarkuotą sūrį, dedu pjaustyto kumpio riekeles. Ant picos keliauja pjaustytas mėlynasis svogūnas, alyvuogės ir pjaustyti pomidoriukai.

Žinoma, čia tinka ne tik šie, bet įvairiausi produktai, kuriuos mėgstate😉 Ant viršaus dar šiek tiek tarkuoto fermentinio sūrio ir džiovinto raudonėlio.
Kepsiu įkaitintoje 200C orkaitėje ~ 15-20min (viršus apačia be vėjelio).
Iškeptą picą pašlakstau alyvuogių aliejumi!
 
 Skanaus 😉
Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Taip pat gali patikti