Grybų sriuba

Gaminimo laikas: ~30minučių

Kol dar grybų sezono įkarštis skubu pasidalinti grybų sriubos receptu😊…

Gardi, soti ir labai greitai pagaminama sriuba su miško grybais, o jei neturite miško grybų, vietoj jų puikiai tiks švieži pievagrybiai 😉.

Ingredientai

Reikės:

~1,4l vištienos (ar kito) sultinio (sūdyto)

220g morkų

150g svogūnų

250g bulvių

3 skiltelių česnako

300g virtų miško grybų (ar šviežių pievagrybių)

Saujos šviežių krapų

Druskos

Pipirų

1 šaukštelio paprikos miltelių

Kaip gaminti:

Smulkiais kubeliais supjaustau ~150g svogūnų.

Didesniais kubeliais supjaustau 220g morkų ir 250g bulvių (nevirtų).

Susmulkinu 3 skilteles česnako.

Į puodą, kuriame virsiu sriubą pilu šiek tiek aliejaus.

Kuomet aliejus įkaista verčiu visas pjaustytas daržoves į puodą.

Jei abejojate savo puodu – pakepinkite viską keptuvėje 😉.

Vis pamaišydama, kepinu daržoves ant vidutinės ugnies ~7-10min.

Tuomet į puodą su apkepusiomis daržovėmis verčiu 300g virtų miško grybų.

Jei neturite virtų miško grybų, naudokite šviežius pievagrybius – juos supjaustykite norimo dydžio gabalėliais ir dėkite prie daržovių.

Viską kepinu dar ~5min, vis pamaišydama ant vidutinės ugnies.

Į puodą su kepintais “reikalais” beriu šaukštelį paprikos miltelių, druskos, pipirų – sumaišau.

Užpilu 1,4l vištienos sultinio (sūdyto) – puikiai tiks ir kitoks sultinys ar vanduo, bet su sultiniu tikrai skaniau😉…

Puodą uždengiu, ugnį padidinu ir laukiu, kol užvirs.

Kuomet puodas užverda.

Ugnį sumažinu ir verdu dar ~15min – ant silpnos ugnies.

Po 15min į puodą verčiu saują smulkintų šviežių karpų – šio etapo nepraleiskite, nes krapai sriubai suteiks išskirtinio skonio.

Ugnį išjungiu – sriuba paruošta!!!

Galima valgyti iš karto 😉.

Aš taip ir padarysiu – įsipilsiu kelis samtelius sriubos ir ragausiu… Mama sako: įsidėk dar grietinės – bus skaniau, bet man ir be grietinės… LABAI gardu!

Skanaus.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Taip pat gali patikti