Gaminimo laikas: ~30minučių
Kol dar grybų sezono įkarštis skubu pasidalinti grybų sriubos receptu😊…
Gardi, soti ir labai greitai pagaminama sriuba su miško grybais, o jei neturite miško grybų, vietoj jų puikiai tiks švieži pievagrybiai 😉.
Reikės:
~1,4l vištienos (ar kito) sultinio (sūdyto)
220g morkų
150g svogūnų
250g bulvių
3 skiltelių česnako
300g virtų miško grybų (ar šviežių pievagrybių)
Saujos šviežių krapų
Druskos
Pipirų
1 šaukštelio paprikos miltelių
Kaip gaminti:
Smulkiais kubeliais supjaustau ~150g svogūnų.
Didesniais kubeliais supjaustau 220g morkų ir 250g bulvių (nevirtų).
Susmulkinu 3 skilteles česnako.
Į puodą, kuriame virsiu sriubą pilu šiek tiek aliejaus.
Kuomet aliejus įkaista verčiu visas pjaustytas daržoves į puodą.
Jei abejojate savo puodu – pakepinkite viską keptuvėje 😉.
Vis pamaišydama, kepinu daržoves ant vidutinės ugnies ~7-10min.
Tuomet į puodą su apkepusiomis daržovėmis verčiu 300g virtų miško grybų.
Jei neturite virtų miško grybų, naudokite šviežius pievagrybius – juos supjaustykite norimo dydžio gabalėliais ir dėkite prie daržovių.
Viską kepinu dar ~5min, vis pamaišydama ant vidutinės ugnies.
Į puodą su kepintais “reikalais” beriu šaukštelį paprikos miltelių, druskos, pipirų – sumaišau.
Užpilu 1,4l vištienos sultinio (sūdyto) – puikiai tiks ir kitoks sultinys ar vanduo, bet su sultiniu tikrai skaniau😉…
Puodą uždengiu, ugnį padidinu ir laukiu, kol užvirs.
Kuomet puodas užverda.
Ugnį sumažinu ir verdu dar ~15min – ant silpnos ugnies.
Po 15min į puodą verčiu saują smulkintų šviežių karpų – šio etapo nepraleiskite, nes krapai sriubai suteiks išskirtinio skonio.
Ugnį išjungiu – sriuba paruošta!!!
Galima valgyti iš karto 😉.
Aš taip ir padarysiu – įsipilsiu kelis samtelius sriubos ir ragausiu… Mama sako: įsidėk dar grietinės – bus skaniau, bet man ir be grietinės… LABAI gardu!
Skanaus.