Gaminimo laikas: 30 minučių be kepimo
Ar ragavote mėsa įdarytų svogūnų? Jei ne, tuomet siūlau nieko nelaukti, o pasiraitoti rankoves ir pasigaminti…
Mėsa įdaryti svogūnai puikiai tiks pietums ar vakarienei – pagaminsite visai lengvai ir paprastai, o skonis tikrai nudžiugins 😉.
Maltą mėsą naudojau kiaulieną (tokią turėjau), bet tikrai tinka vištiena, kalakutiena, jautiena ar kt. Svarbu nusipirkti du didelius svogūnus, tinka ir mažesni tik jų reikės daugiau 🙂.
Reikės:
2 didelių svogūnų
Karšto vandens (verdančio)
1 morkos (130g)
1 obuolio (150g)
3 skiltelių česnako
1 pomidoro (200g)
700g maltos mėsos (naudojau kiaulieną)
100g fermentinio sūrio
2 kiaušinių
2 šaukštų graikiško jogurto
1 šaukštelio garstyčių
4 bulvių
Druskos
Pipirų
Petražolių
Aliejaus
Kmynų
Kaip gaminti:
2 didelius svogūnus nulupu, nupjaunu viršūnėles ir pjaunu skersai pusiau (padalinu į dvi dalis).
Perpjautus svogūnus dedu į didesnį dubenį, užpilu verdančiu vandeniu – palieku 15min pailsėti.
Nulupu ir sutakuoju burokine tarka vieną morką (130g).
Obuolį (150g) taip pat nulupu ir sutakuoju burokine tarka prie morkos.
3 smulkintos ar sutarkuotos česnako skiltelės keliauja prie tarkuotų morkos ir obuolio.
Kubeliais supjaustau vieną didesnį (200g) pomidorą.
Supjaustytą pomidorą dedu į bendrą daržovių dubenį.
Į įkaitintą keptuvę pilu šiek tiek aliejaus.
Visas pjaustytas ir tarkuotas daržoves verčiu į keptuvę.
Beriu druskos, pipirų, šiek tiek džiovintų petražolių.
Kepinu vis pamaišydama ~5min ant didesnės ugnies.
Pakepintas daržoves palieku šiek tiek atvėsti, jų tuojau prireiks 😉.
Jau ir 15 minučių praėjo – traukiu iš vandens svogūną (dedu į dubenėlį).
Išskirstau svogūnų puseles skiltelėmis-krepšeliais. “Krepšelius” dedu ant lentelės (man pavyko atskirti 12vnt), o likusias smulkias dalis (kurios nebesidalina) sutarkuoju burokine tarka.
Į dubenį verčiu 700g maltos mėsos (naudojau kiaulienos sprandinę, bet tinka ir kitokia mėsa).
Prie mėsos dedu tarkuotą svogūną, kepintas daržoves.
Beriu druskos, pipirų, džiovintų petražolių – viską gerai sumaišau šaukštu.
Mėsos įdaras paruoštas!
Metas įdaryti svogūnus 🙂.
Į kepimo skardą įtiesiu kepimo popierių, sudedu svogūnų krepšelius.
Svogūnus užpildau mėsos įdaru.
Paruošiu sūrio “antklodę” svogūnams:
Į dubenėlį sutarkuoju 100g fermentinio sūrio, įmušu 2 kiaušinius, dedu 2 šaukštus graikiško jogurto, šaukštelį garstyčių, šaukštelį džiovintų petražolių – viską gerai sumaišau.
Paruoštą sūrio mišinį išdėlioju ant mėsa įdarytų svogūnų.
Nulupu, nuplaunu ir nedidelėmis riekelėmis supjaustau 4-5 bulves.
Pjaustytas bulves įkomponuoju prie įdarytų svogūnų.
Bulves ir įdarytus svogūnus pašlakstau alyvuogių (ar kitokiu) aliejumi.
Ant bulvių beriu druskos, kmynų.
Šaunu kepimo skardą su “gėrybėmis” į įkaitintą 190C orkaitę, kepsiu ~50min – viršus apačia be vėjelio.
Kuomet gražiai apskrunda įdaryti svogūnai ir bulvės – metas išjungti orkaitę ir traukti lauk gardžią vakarienę.
Patiekiau įdarytus svogūnus su šviežių daržovių salotomis – buvo labai gardu!!!
Salotų su avokado padažu receptą galima rasti čia https://www.maistomegeja.lt/gaivios-salotos-su-avokado-padazu/
Skanaus!!!