Gaminimo laikas: 30 minučių be kepimo

Ar ragavote mėsa įdarytų svogūnų? Jei ne, tuomet siūlau nieko nelaukti, o pasiraitoti rankoves ir pasigaminti…

Mėsa įdaryti svogūnai puikiai tiks pietums ar vakarienei – pagaminsite visai lengvai ir paprastai, o skonis tikrai nudžiugins 😉.

Maltą mėsą naudojau kiaulieną (tokią turėjau), bet tikrai tinka vištiena, kalakutiena, jautiena ar kt. Svarbu nusipirkti du didelius svogūnus, tinka ir mažesni tik jų reikės daugiau 🙂.

Ingredientai

Reikės:

2 didelių svogūnų

Karšto vandens (verdančio)

1 morkos (130g)

1 obuolio (150g)

3 skiltelių česnako

1 pomidoro (200g)

700g maltos mėsos (naudojau kiaulieną)

100g fermentinio sūrio

2 kiaušinių

2 šaukštų graikiško jogurto

1 šaukštelio garstyčių

4 bulvių

Druskos

Pipirų

Petražolių

Aliejaus

Kmynų

Kaip gaminti:

2 didelius svogūnus nulupu, nupjaunu viršūnėles ir pjaunu skersai pusiau (padalinu į dvi dalis).

Perpjautus svogūnus dedu į didesnį dubenį, užpilu verdančiu vandeniu – palieku 15min pailsėti.

Nulupu ir sutakuoju burokine tarka vieną morką (130g).

Obuolį (150g) taip pat nulupu ir sutakuoju burokine tarka prie morkos.

3 smulkintos ar sutarkuotos česnako skiltelės keliauja prie tarkuotų morkos ir obuolio.

Kubeliais supjaustau vieną didesnį (200g) pomidorą.

Supjaustytą pomidorą dedu į bendrą daržovių dubenį.

Į įkaitintą keptuvę pilu šiek tiek aliejaus.

Visas pjaustytas ir tarkuotas daržoves verčiu į keptuvę.

Beriu druskos, pipirų, šiek tiek džiovintų petražolių.

Kepinu vis pamaišydama ~5min ant didesnės ugnies.

Pakepintas daržoves palieku šiek tiek atvėsti, jų tuojau prireiks 😉.

Jau ir 15 minučių praėjo – traukiu iš vandens svogūną (dedu į dubenėlį).

Išskirstau svogūnų puseles skiltelėmis-krepšeliais. “Krepšelius” dedu ant lentelės (man pavyko atskirti 12vnt), o likusias smulkias dalis (kurios nebesidalina) sutarkuoju burokine tarka.

Į dubenį verčiu 700g maltos mėsos (naudojau kiaulienos sprandinę, bet tinka ir kitokia mėsa).

Prie mėsos dedu tarkuotą svogūną, kepintas daržoves.

Beriu druskos, pipirų, džiovintų petražolių – viską gerai sumaišau šaukštu.

Mėsos įdaras paruoštas!

Metas įdaryti svogūnus 🙂.

Į kepimo skardą įtiesiu kepimo popierių, sudedu svogūnų krepšelius.

Svogūnus užpildau mėsos įdaru.

Paruošiu sūrio “antklodę” svogūnams:

Į dubenėlį sutarkuoju 100g fermentinio sūrio, įmušu 2 kiaušinius, dedu 2 šaukštus graikiško jogurto, šaukštelį garstyčių, šaukštelį džiovintų petražolių – viską gerai sumaišau.

Paruoštą sūrio mišinį išdėlioju ant mėsa įdarytų svogūnų.

Nulupu, nuplaunu ir nedidelėmis riekelėmis supjaustau 4-5 bulves.

Pjaustytas bulves įkomponuoju prie įdarytų svogūnų.

Bulves ir įdarytus svogūnus pašlakstau alyvuogių (ar kitokiu) aliejumi.

Ant bulvių beriu druskos, kmynų.

Šaunu kepimo skardą su “gėrybėmis” į įkaitintą 190C orkaitę, kepsiu ~50min – viršus apačia be vėjelio.

Kuomet gražiai apskrunda įdaryti svogūnai ir bulvės – metas išjungti orkaitę ir traukti lauk gardžią vakarienę.

Patiekiau įdarytus svogūnus su šviežių daržovių salotomis – buvo labai gardu!!!

Salotų su avokado padažu receptą galima rasti čia https://www.maistomegeja.lt/gaivios-salotos-su-avokado-padazu/

Skanaus!!!

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Taip pat gali patikti