Įdarytos šviežios kiaulienos dešrelės

Gaminimo laikas: 15min be kepimo

Šviežias dešreles visi gerai žino ir pažįsta 😉. Tikrai esate ragavę virtų, keptų…

O ar teko valgyti įdarytų? Jei ne, siūlau pasigaminti ir paragauti!

Receptas labai paprastas ir visai nesudėtingas, o įdarytos dešrelės nuostabaus skonio 😊.

Ingredientai

Reikės:

880g šviežių kiaulienos dešrelių (10vnt)

100g svogūno

100g pomidoro

120g tarkuoto fermentinio sūrio

Saujelės svogūnų laiškų

2 kiaušinių

2 šaukštų grietinės (riebumas nesvarbu)

1 šaukštelio garstyčių

1 šaukštelio džiovintų krapų

1 šaukštelio džiovintų petražolių

4-5 bulvių

Alyvuogių aliejaus

Druskos

Krapų (džiovintų)

Kaip gaminti:

Į kepimo skardą įtiesiu kepimo popierių (nebūtinai, bet mažiau bus darbo plaunant skardą 😉).

10 šviežių kiaulienos dešrelių (880g) dedu į kepimo skardą, išklotą kepimo popieriumi.

Kiekvieną dešrelę įpjaunu viršuje išilgai. Galai maždaug po 1cm turi likti neperpjauti.

Pjūvio vietoje išploju dešrelę, suformuoju šiokį tokį laivelį, kad būtų vietos įdarui.

Paruošiu įdarą:

Kubeliais supjaustau vieną svogūną ~100g ir pomidorą ~100g.

Supjaustytus svogūną ir pomidorą verčiu į dubenėlį.

Sutarkuoju (burokine tarka) 120g fermentinio sūrio. Tarkuotas sūris keliauja į dubenį prie pomidoro ir svogūno.

Saujelę smulkintų šviežių svogūnų laiškų dedu į bendrą dubenį.

Įmušu 2 kiaušinius, dedu 2 šaukštus grietinės (riebumas nesvarbu).

Dedu šaukštelį garstyčių, beriu šaukštelį džiovintų krapų ir šaukštelį džiovintų petražolių.

Viską gerai sumaišau – įdaras paruoštas!

Paruoštą įdarą išdėlioju į “dešrelių laivelius” 😊.

Nulupu, nuplaunu ir supjaustau 4-5 bulves (bulves supjaustau storesnėmis riekelėmis).

Supjaustytas bulves dedu į skardą prie įdarytų dešrelių – taip gražiai, meiliai sudėlioju, kad tilptų.

Bulves pašlakstau alyvuogių (ar kitokiu) aliejumi, beriu džiovintų krapų, druskos.

Šaunu kepimo skardą su paruoštais skanumais į įkaitintą 180C orkaitę, kepsiu ~40min – viršus apačia be vėjelio.

Kuomet dešrelių įdaras gražiai apkepa – traukiu kepimo skardą lauk iš orkaitės.

Apibarstau smulkintais svogūnų laiškais.

Metas ragauti… skanauti…

Kol dešrelės smagiai kepė orkaitėje, pagaminau burokėlių salotų, receptą galima rasti čia  https://www.maistomegeja.lt/greitos-virtu-burokeliu-salotos/

Aš iš kart kelias įdarytas dešreles įsidėjau į lėkštę, prie jų bulvių ir burokėlių salotų… Buvo labai gardu 😋…

Galiu pasakyti: nesnauskit ir paragaukit – nesigailėsite 😉.

Skanaus!!!

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Taip pat gali patikti