Šašlykų sezonas prasidėjo!!!
Kiek įvairių ir puikių receptų yra…

Kiekvieną kartą marinuodama mėsą, stengiuosi naudoti vis kitokius prieskonių derinius. Šį kartą kepėme kalakutieną, kurią marinavau natūraliu jogurtu ir svogūnų sultimis – buvo skanu 😋

Būkite atsargūs – kepamų šašlykų aromatas, TOOKKSS gardus ir viliojantis, kad gali prikviesti nelauktų svečių 😅
Ingredientai

Reikės:

  • 1,200kg Kalakutienos kumpio
  • 220g svogūnų (80ml sulčių)
  • 15g česnakų
  • 1a/š paprikos miltelių
  • 3v/š natūralaus jogurto
  • 25g smulkintų petražolių
  • 0,5a/š druskos

Kaip gaminti:

Nuo kalakutienos kumpio nupjaunu odą (galima ją palikti, bet mes jos nelabai mėgstam) ir supjaustau mėsą norimo dydžio gabalėliais. Kuo gabalėliai didesni tuo jiems reikės daugiau laiko marinuotis, o vėliau ir kepti reikės ilgiau 😉 Supjaustytą mėsą dedu į didesnį dubenį.
Į smulkintuvą dedu svogūnus ir juos susmulkinu. Galima svogūnus sutarkuoti burokinę tarką, bet labai nesinori verkti 😊
Marlės audinį ( ar kitokį audinį) dedu ant dubenėlio. Susmulkintus svogūnus dedu ant marlės ir susukus išspaudžiu svogūnų sultis.
Svogūnų sultis pilu ant mėsos. 
Ant mėsos dedu smulkintą česnaką, beriu druskos, smulkintų šviežių petražolių ir raudonosios paprikos miltelių. Dedu kelis šaukštus natūralaus jogurto – viską gerai sumaišau ranka arba šaukštu – kaip patogiau.
Dubenį uždengiu ir dedu į šaldytuvą 6val marinuotis (galima laikyti ir ilgiau)😉
Po 6 val galima kurti laužą, šašlykinę ar grilį ir suvėrus mėsą ant iešmų kepti 😋
 
Skanaus 😉
Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Taip pat gali patikti