Gaminimo laikas: 10 minučių be laukimo ir kepimo

Reikėtų sakyti: karališko skonio 😊, tobulai iškepusi šoninė…

Skonissss, kvapassss, odelės traškumassss nepakartojamas… Na, pakartojamas – dar kartą kepant pagal šį receptą!!!

Pabandykit – tikrai patiks 😉.

Ingredientai

Reikės:

1,3kg kiaulienos šoninės be kaulo

1 šaukštelio persilado prieskonių

1 šaukštelio maltų juodųjų pipirų

1,5 šaukštelio džiovinto raudonėlio

1,5 šaukštelio druskos

4 skiltelių česnako

Kaip gaminti:

Dubenėlyje sumaišysiu prieskonius kiaulienos šoninei.

Į nedidelį dubenėlį beriu šaukštelį persilado prieskonių, 1,5 šaukštelio džiovinto raudonėlio, 1 šaukštelį maltų juodųjų pipirų, 1,5 šaukštelio druskos.

Susmulkinu 4 skilteles česnako.

Smulkintą česnaką verčiu į dubenėlį prie visų kitų prieskonių.

Viską labai gerai sumaišau – prieskoniai paruošti.

Gabalą kiaulienos šoninės be kaulų ~1,3kg dedu ant pjaustymo lentelės, taip, kad odelė būtų viršuje.

O dabar imu patį aštriausią peilį ir pjaustau šoninės odelę skersai-išilgai – rombais.

Pjaunu giliau per odą ir lašinuko sluoksnį.

Kuomet šoninė supjaustyta beriu prieskonius. Dalį prieskonių dedu ant viršaus, prieskonių mišinį paskirstau ir gerai įtrinu rankomis į mėsą. Šoninės gabalą apverčiu, likusiais prieskoniais įtrinu apatinę mėsos dalį.

Prieskoniais ištrintą kiaulienos šoninę dedu į indelį – oda turi būti apačioje. Uždengiu dangteliu ir laikysiu šaldytuve ~24val. Na, bet jei labai skubate pakaks marinuoti ir kelias valandas 😉. Bet patarčiau ilgiau.

Į kepimo skardą įtiesiu kepimo popierių.

Marinuota kiaulienos šoninė keliauja į kepimo skardą.

Kepsiu įkaitintoje 140C orkaitėje 2 val – viršus apačia be vėjelio. Po to kaitrą padidinu iki 200C ir dar kepu ~30min – kol gražiai apskus!

Štai ir viskas 😊. Tobulo skonio ir tobulo traškumo šoninė paruošta!!!

Kaip valgyti ir patiekti?

Skanu valgyti šiltą su pasirinktu garnyru ir šviežių daržovių salotomis.

Atvėsusi šoninė dera su duona ir krienų padažu.

Puikiai tinka pjaustyta ant šventinio stalo – paragavę svečiai tikrai paklaus recepto 😉.

Gaminkite ir mėgaukitės!!!

Skanaus!!!

 

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Taip pat gali patikti